Façana botiga de Mercadona a Talavera de la Reina, Toledo

Toledo - Mercadona obre un Nou Model de Botiga Eficient a Talavera de la Reina

14 de febrer de 2022
  • El nou establiment de Mercadona està emplaçat dins del conjunt històric de la ciutat de Talavera de la Reina, on, des del segle XIII fins a la meitat del segle XX, s'alçava un antic temple mudèjar conegut com a església de Sant Pere.
  • Aquesta nova botiga eficient presenta novetats a totes les seccions i millores tant en l’aspecte mediambiental com tecnològic i de servei, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels clients.
  • El nou supermercat, que substitueix el situat al carrer Cañada de Alfares, 22, després del seu tancament, té una plantilla de 49 treballadors, ha suposat una inversió de 7,3 milions d'euros i, en la seva construcció, hi han participat 78 proveïdors, que han donat feina a més de 300 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura avui un nou supermercat eficient a Talavera de la Reina (Toledo), concretament al carrer Arco de San Pedro, 15. Aquesta obertura suposa el tancament del supermercat que Mercadona tenia al carrer Cañada de Alfares, 22. Aquest supermercat, que obre amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona que reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra dels clients, presenta millores de què es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a això, aquest nou supermercat presenta novetats a totes les seccions. Per exemple, disposa d’una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

Així mateix, en aquesta botiga s'incorpora la nova secció A punt per Menjar, que té un assortiment ampli de plats a punt per consumir. Totes les opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Nova secció A punt per Menjar a Mercadona de Talavera de la Reina  Nova secció A punt per Menjar a Mercadona de Talavera de la Reina.

A més, el supermercat de Talavera de La Reina, disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.785 metres quadrats distribuïda en dues plantes i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció d'aquesta nova botiga eficient de Mercadona han participat 78 proveïdors, que han donat feina a 300 persones durant la fase d'obra.

Tornar a la Societat part de tot el que Mercadona en rep

Com a particularitat, cal destacar que el nou establiment de Mercadona està emplaçat dins del conjunt històric de la ciutat de Talavera de la Reina, on, des del segle XIII fins a la meitat del segle XX, s'alçava un antic temple mudèjar conegut com a església de Sant Pere. És per això que la companyia ha fet un gran esforç de conservació i posada en valor de diversos elements arqueològics i arquitectònics, sempre d’acord amb les directrius patrimonials de l'administració competent en la matèria.

Antiga casa pati rehabilitada a la botiga de Mercadona de Talavera de la ReinaAntiga casa pati rehabilitada a la botiga de Mercadona de Talavera de la Reina.

En són alguns exemples la integració de la seva façana en l'entorn urbanístic; la rehabilitació completa de l'antiga casa pati, oberta a visites durant tot l'horari comercial de la botiga; la instal·lació de finestrals envidrats a l'interior de la sala de vendes perquè els "Caps" (clients) puguin veure una façana protegida i rehabilitada de l'antiga edificació mentre compren; la restauració de peces de l’enteixinat amb policromies que es van trobar a la casa pati, sota el qual se situaran les taules i cadires de la nova secció de menjar preparat de la companyia, A punt per Menjar, o la restauració de diferents elements trobats durant l'excavació arqueològica per a la seva exhibició a l'interior de les seves instal·lacions, com columnes, gerres, empedrats o un antic pou hexagonal que es podrà observar des del pati interior. Tot això amb l’objectiu de posar aquesta rememoració patrimonial a disposició de totes les persones interessades a visitar-la.

Diferents elements trobats durant l'excavació arqueològica a Mercadona de Talavera de la ReinaDiferents elements trobats durant l'excavació arqueològica a Mercadona de Talavera de la Reina.

Emmarcat dins de la Política de Responsabilitat Social de la companyia, aquest projecte suposa un exemple afegit a l’esforç constant de Mercadona per satisfer la societat on s'implanta i, d'aquesta manera, tornar-li part de tot el que en rep.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un Assortiment Eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Imatge de capçalera: Façana botiga de Mercadona a Talavera de la Reina, Toledo.