Coberta nova botiga Mercadona a Cambrils amb panells solars

Tarragona - Mercadona inaugura una nova botiga eficient a Cambrils

27 de març de 2023
  • Ha comportat una inversió de 10 milions d’euros i en la construcció han participat 80 proveïdors que han donat feina a més de 200 persones durant la fase d'obres.
  • Està completament connectada tecnològicament i presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40 % respecte d'una botiga tradicional.
  • Dins de l'aposta de la companyia per complementar la demanda energètica amb fonts renovables, incorpora 1.000 m2 de plaques solars a la coberta per reduir les emissions i millorar el comportament ambiental de la botiga.
  • Amb aquesta obertura, ja són 25 els supermercats Mercadona que disposen del nou model de botiga eficient a les comarques de Tarragona, d'un total de 33.
  • El nou supermercat està situat a l'avinguda Nova Augusta i comporta el tancament dels situats al carrer de Francesc Pérez Dolç i a l'avinguda Adelaida.

Mercadona inaugura un nou supermercat eficient al municipi de Cambrils, concretament a l’avinguda Nova Augusta. Aquest supermercat, que obre amb el nou model de botiga eficient que s'està implantant a tota la cadena, comporta el tancament dels establiments que la companyia tenia fins ara al carrer de Francesc Pérez Dolç i a l'avinguda Adelaida, per no adaptar-se als estàndards de qualitat que es requereixen actualment.

La nova botiga ha comportat una inversió de 10 milions d’euros i en la construcció han participat 80 proveïdors, que han donat feina a més de 200 persones durant la fase d'obres. Amb aquesta obertura, ja són 25 els supermercats Mercadona que tenen implantat el nou model de botiga eficient a les comarques de Tarragona, d'un total de 33.

Pel que fa als llocs de treball, tots els treballadors dels supermercats situats al carrer de Francesc Pérez Dolç i a l'avinguda Adelaida passen a formar part de la plantilla de la nova botiga: 54 persones en total.

El nou model de botiga eficient disposa d’una nova xarcuteria amb pernil a talls i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

Així mateix, incorpora la secció A punt per Menjar que ofereix plats a punt per consumir servits en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Aquesta nova generació de supermercat eficient disposa d'un disseny totalment renovat respecte del model de botiga anterior amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. També inclou una entrada amb doble vidre, que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, i dos models de carretó molt més ergonòmics i lleugers.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

Així mateix, a la coberta s'han instal·lat 1.000 m2 de plaques solars dins de l'aposta de Mercadona per complementar la demanda energètica amb fonts renovables, i reduir així les emissions i millorar el comportament ambiental de la botiga.

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores d'octubre a maig (horari d'hivern) i de 9:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d'estiu). A més, Mercadona hi ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

95,7 milions d'euros invertits en la implantació del nou model a les comarques tarragonines

Mercadona va començar a implantar el nou model de botiga eficient a les comarques de tarragonines l’any 2017 amb la reforma del supermercat ubicat a la Via Augusta, a la ciutat de Tarragona. Des del 2017 fins avui, la companyia ha invertit 95,7 milions d'euros en la reforma de 19 supermercats i l'obertura de 6 de nous (sigui obertura neta, com ara la botiga Mercadona situada al Mercat Central de Tarragona ciutat, o bé supermercats que han reemplaçat els ja existents que no s'adaptaven als estàndards de qualitat i comoditat que requereix el nou model i que tampoc es podien reformar).

La companyia té 33 supermercats a les comarques tarragonines, 25 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient en una aposta clara per potenciar el comerç urbà, a més de gaudir de barris amb un teixit comercial més ampli que generi sinergies entre tots.

Imatge de capçalera: Coberta nova botiga Mercadona a Cambrils amb panells solars.