Varias naranjas en primer plano en la sección de fruta y verdura de una tienda Mercadona.

Taronges de Mercadona: s'inicia la campanya de taronja nacional

27 de octubre de 2016
  • Mercadona ofereix fins a l'agost de 2017 taronges de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Múrcia, Catalunya, Illes Balears i Canàries.
  • Mercadona preveu comprar 220.000 tones a més de 2.500 proveïdors locals en la campanya 2016-2017, la qual cosa suposa un 22% més respecte a la campanya anterior.

Naranjas españolas en Mercadona Taronges de Mercadona a la venda en la secció de Fruita i Verdura.

Com tots els anys per aquesta època, s'inicia la temporada de taronges espanyoles a Mercadona. La campanya de taronja d'origen nacional comença amb taronges de la varietat Navelina, a les quals seguiran les taronges de les varietats Navel/Navelate, Lane-Batega, Lane-Batega Powell i València-Batega. L'origen de les taronges és Comunitat Valenciana, Andalusia, Múrcia, Catalunya, Illes Balears i Canàries.

La taronja espanyola a Mercadona estarà a la venda en la secció de Fruita i Verdura fins a l'agost de 2017. Per oferir aquesta fruita, Mercadona preveu comprar 220.000 tones de taronges a més de 2.500 proveïdors locals el que suposa un 22% més respecte a la campanya de taronja anterior.

A més, com a mostra de l'aposta de Mercadona per aquesta fruita d'origen nacional, Mercadona té disponible en algunes de les seves botigues un nou servei de suc de taronja recentment espremut que anirà arribant progressivament a totes les botigues els propers mesos. Aquest nou servei ha permès incrementar les compres de taronja a agricultors locals en més de 2.500 tones d'una taronja més “lletja” i de menor calibre però de gran qualitat que abans no s'adaptava a la venda i ara té una gran acceptació per a l'elaboració de suc.

Mercadona transporta als seus supermercats les taronges en el menor temps possible gràcies a la seva eficient xarxa logística, el qual permet oferir taronges amb la màxima frescor. La primera taronja de la campanya sol tenir un toc d'acidesa i, a mesura que avança la campanya, la taronja va adquirint una major dolçor.

Aquesta fruita és molt versàtil ja que pot consumir-se tant en sucs, postres o en la preparació de melmelades, dolços i rebosteria. L'alt contingut de Vitamina C i antioxidants naturals fan que la taronja sigui una excel·lent opció per evitar els refredats habituals d'aquesta època.

Com es venen les taronges espanyoles a Mercadona?​

  • Taronges en malla de 3 Kg i 6 Kg.
  • Taronges a orri.
  • Taronges en servei de suc recentment espremut (només en algunes botigues i origen nacional a partir de novembre).

 Procedència taronges de Mercadona

Des que s'inicia la temporada de taronja al mes d'octubre, fins que finalitza a l'agost del següent any, Mercadona ofereix en tots els seus supermercats taronges de procedència nacional. Això és possible gràcies als acords que els proveïdors de Mercadona mantenen amb més de 2.500 productors locals de cítrics. Mercadona ja va comprar més de 180.000 tones de taronges espanyoles en la campanya anterior, xifra que representa el 90% del volum total de compres d'aquest cítric.

Aquestes accions s'integren dins dels esforços duts a terme per Mercadona per desenvolupar una Cadena Agroalimentària Sostenible. A través del contacte directe i únic amb el sector primari espanyol, Mercadona manté acords estables amb 12.000 pescadors, 4.300 ramaders i 7.500 agricultors de tot el territori espanyol. De fet, en el passat exercici Mercadona va invertir 15.393 milions d'euros en compres, la qual cosa suposa que més del 85% dels productes oferts en el seu establiments procedeixen d'Espanya.