Logotip façana Mercadona

Sevilla - Mercadona obrirà l’1 de desembre vinent a El Mirador de Santa Justa

16 de novembre de 2023
  • La companyia ha invertit 3,9 milions d'euros en la construcció de la seva nova botiga a Sevilla capital. En les obres han participat 15 proveïdors, que han donat feina a 120 persones.
  • Respon al nou model de botiga sostenible que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir el consum energètic fins a un 40 %. A més, disposa de la nova secció A punt per Menjar i aparcament amb 283 places.
  • Amb aquesta nova obertura, la companyia té 71 supermercats a Sevilla (capital i província), 58 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de botiga online, obrirà l’1 de desembre vinent un nou supermercat eficient a Sevilla capital, concretament al centre comercial El Mirador, al costat de l'estació de Santa Justa. Aquesta nova botiga ha comportat una inversió de 3,9 milions d'euros. En la construcció han participat 15 proveïdors, que han donat feina a 120 persones durant la fase d'obres.

Una de les novetats d’aquesta botiga és la secció A punt per Menjar, que ofereix plats a punt per consumir. Les diferents opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Entre altres millores, aquesta botiga té una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis i una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" (com la companyia anomena els clients) poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes.

El supermercat d’El Mirador té una superfície de sala de vendes de 1.628,56 m2 i disposa d'un disseny totalment renovat respecte del model de botiga anterior, amb nous colors i materials tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. Disposa així mateix de pàrquing propi, en règim rotatori, amb 283 places d'aparcament, repartides en dues plantes.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

Amb aquesta nova obertura, els clients es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos) de la companyia, que utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou model de supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a Sevilla

Amb aquesta obertura, Mercadona culmina l'expansió i la millora de la seva xarxa de botigues durant el 2023 a la província de Sevilla. En aquest exercici, la companyia ha destinat 17,5 milions d'euros a l'ampliació i la modernització dels seus supermercats per avançar en la implantació del seu nou model de botiga eficient.

En concret, ha reformat dues botigues a la província, la del barri sevillà d’El Cerro i la del centre comercial Alcalá Plaza, a Alcalá de Guadaíra. A més, ha obert un nou supermercat a Camas, pel tancament d'una botiga que ja no complia els estàndards de la cadena, i finalment aquesta nova botiga de Sevilla capital.

En total, la companyia té 71 supermercats a Sevilla (capital i província), dels quals 58 ja responen al nou model de botiga eficient, i una plantilla que supera les 4.400 persones amb ocupació estable i de qualitat. Les compres a proveïdors de la província van superar els 900 milions d'euros en l'últim exercici.

Façana botiga Mercadona a Santa Justa (Sevilla)Façana del supermercat Mercadona al centre comercial El Mirador de Santa Justa a Sevilla.