Logotip supermercat Mercadona

Sevilla - Mercadona invertirà 17,5 milions d'euros en l'ampliació i la millora de la seva xarxa de botigues de la província el 2023

25 de agost de 2023
  • La companyia reobre avui el supermercat de l’avinguda d'Hytasa, al barri d’El Cerro del Águila, després d'una reforma integral que ha suposat una inversió de 3,4 milions d'euros. Hi han participat 37 proveïdors d'obra que han donat feina a 70 treballadors en la fase de reforma.
  • El nou model de botiga eficient optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir el consum energètic fins a un 40 %.
  • Mercadona té 70 supermercats a Sevilla (capital i província), dels quals 57 ja responen al nou model de botiga eficient. Els plans de la companyia són implantar-lo a tota la seva xarxa de botigues.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, manté el seu esforç inversor a la província de Sevilla, on enguany destinarà 17,5 milions d'euros a l'ampliació i la millora de la seva xarxa de botigues. L’objectiu de la companyia és continuar avançant en la implantació del seu nou model de botiga eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir el consum energètic fins a un 40 %.

En concret, Mercadona ha reobert avui el supermercat situat al barri sevillà d’El Cerro del Águila, a l’avinguda d'Hytasa número 33, després d'una reforma integral que ha comportat una inversió de 3,4 milions d'euros. Hi han participat 37 proveïdors d'obra que han donat feina a més de 70 persones durant la fase de reforma.

L’1 de setembre vinent reobrirà el supermercat situat al Centre Comercial Alcalá Plaza, a Alcalá de Guadaíra, també després d'una reforma integral. Abans que acabi l'any, els plans de la companyia són obrir dues noves botigues: al municipi de Camas, que suposarà el tancament de l'actual que no respon als estàndards de qualitat de la cadena, i al Mirador de Santa Justa, a Sevilla capital.

Tots els supermercats incorporaran la nova secció A punt per Menjar, que disposa de plats a punt per consumir. Les diferents opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, el nou model de botiga preveu, entre altres millores, una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" (clients) poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes, i un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient disposa d'un disseny totalment renovat respecte del model de botiga anterior amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou model de supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. Les botigues també disposen de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquestes noves botigues eficients estan completament connectades tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a Sevilla

Mercadona té 70 supermercats a Sevilla (capital i província), dels quals 57 ja responen al nou model de botiga eficient, i una plantilla total que supera les 4.400 persones amb ocupació estable i de qualitat. Les compres a proveïdors de la província van superar els 900 milions d'euros en l'últim exercici.

Exterior botiga eficient Mercadona a l’avinguda d'Hytasa (Sevilla)Botiga eficient de l’avinguda d'Hytasa (Sevilla).

A punt per Menjar del supermercat de l’avinguda d'Hytasa a SevillaSecció A punt per Menjar de Mercadona a Sevilla.