Patates de Mercadona al lineal de fruita i verdura d'un supermercat

Patates de proximitat

03 de juliol de 2018
  • Les patates de Mercadona provenen de productors locals de diversos punts d'Espanya.
  • En la campanya del 2017, la companyia va comprar 150.000 tones de patates de proximitat.

Des de l’abril-maig fins a l’octubre-novembre, Mercadona està en campanya de patates de proximitat a totes les seves botigues d'Espanya. Durant aquesta temporada les patates provenen de Castella i Lleó, la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, Castella-la Manxa, Andalusia, la Comunitat de Madrid, La Rioja, Astúries, el País Basc, Galícia, les Illes Balears i les Canàries.

Les patates de Mercadona es poden trobar a la secció de Fruita i Verdura, tant a granel com en malles de 3 i 5 kg en patata blanca i de 2 kg en patata vermella.

La campanya de patates de Mercadona va tancar el 2017 amb un total de 150.000 tones de patates comprades a proveïdors espanyols, un 18 % més que la campanya anterior. En aquesta campanya, Mercadona preveu comprar 157.000 tones de patates de proximitat.

Les patates de Mercadona es conreen en camps de diverses zones d'EspanyaOrigen de les patates de Mercadona.

Com funciona la campanya de patates de Mercadona

A partir dels mesos d'abril i maig, segons la temporada, Mercadona comença a oferir patates de proximitat a la seva secció de Fruita i Verdura. La campanya s'estén fins a l'octubre o el novembre, en funció de la producció. Així, el 80 % del total de patates de Mercadona es conreen en diferents zones d'Espanya.

Depenent de la temporada, només entre els mesos d'octubre-novembre i els mesos d’abril-juny Mercadona importa patates d'altres països perquè la producció és insuficient o no s'ajusta al que ens demanen els nostres clients.

Trabajador colocando una bolsa de patatas de Mercadona en el lineal de fruta y verdura de un supermercado

Productes de proximitat a Mercadona

Dins de la Cadena Agroalimentària Sostenible de Mercadona, l'objectiu de la qual és aconseguir el creixement compartit i la sostenibilitat en la seva relació amb el sector primari, la companyia col·labora amb 8.600 agricultors, 12.000 pescadors i 5.200 ramaders espanyols.

Amb l'aposta per les patates espanyoles a Mercadona, la companyia se suma a la iniciativa del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació "Fruta y Verdura de aquí y de ahora", que recomana el consum de fruites i verdures de manera regular ja que, per la seva qualitat, el sabor i la varietat, aporten vitalitat a l'organisme.

Altres recomanacions

La patata és un dels ingredients bàsics de la cuina. Es tracta d'una hortalissa que destaca per la seva versatilitat i la gran varietat d’opcions per cuinar-la.