Logotip Mercadona

Palma - Mercadona reforma el supermercat del Mercat de l'Olivar

28 de juliol de 2023
  • Tancarà del 5 d'agost al 17 de novembre per adaptar-lo al Model de Botiga Eficient de la companyia, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir el consum energètic fins a un 40 %.
  • Les obres no afectaran el funcionament del mercat municipal, que manté tots els llocs operatius en l'horari habitual.

Mercadona tancarà de manera provisional el supermercat ubicat a la planta superior del Mercat de l'Olivar del 5 d'agost al 17 de novembre, data en què reobrirà després d'una reforma integral. Les obres no afectaran el funcionament del mercat municipal, que manté tots els llocs operatius en el seu horari habitual.

L'objectiu d'aquesta reforma és adaptar la botiga al model eficient de la companyia, ja disponible a 36 supermercats de les Balears i que incorpora mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte del model de botiga convencional. Com a exemple, el supermercat tindrà un millor aïllament tèrmic i acústic, congeladors horitzontals més eficaços i respectuosos amb el medi ambient o un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

A més, disposarà de passadissos més amplis, millors zones comunes perquè els treballadors tinguin més comoditat en els moments de descans i novetats en totes les seccions, entre les quals destaca la incorporació de la secció A punt per Menjar. En aquesta secció, que es va començar a implantar a Mallorca l’any 2019, el client podrà triar plats a punt per consumir fora o dins de l’establiment mateix, on s'habilitarà una àrea amb taules i cadires. Totes les opcions de menjar se serviran en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre, el cartó o el paper.

La plantilla del supermercat es reubicarà en altres botigues de la companyia durant les obres i, després de la reforma, s'ampliarà fins als 47 treballadors amb la contractació de tres persones. Durant aquests tres mesos, els clients podran continuar comprant com de costum en els establiments Mercadona més pròxims al Mercat de l'Olivar, que són els ubicats als carrers de Manacor i Aragó.

Mercadona a les illes Balears

Mercadona va acabar l'any 2022 amb un volum de compres a les illes Balears superior als 200 milions d'euros, xifra que reflecteix l'aposta sostinguda pel teixit productiu balear, i amb una plantilla de 2.703 persones, totes elles amb contractes estables i de qualitat.

Pel que fa al Model de Botiga Eficient, el va començar a implantar l’any 2017 amb la reforma del supermercat ubicat al carrer d’Aragó. Avui, la companyia té 49 supermercats a les illes Balears, 36 dels quals ja disposen del nou model.