Façana Mercadona a O Barco de Valdeorras

Ourense - Mercadona inaugura una nova botiga eficient a O Barco de Valdeorras

20 de maig de 2020
  • La companyia, conscient de la importància de donar resposta a les necessitats dels 'Caps' (clients) durant l'excepcional situació actual, continua el seu pla inversor per implantar el Nou Model de Botiga Eficient, que preveu novetats i millores en l’àmbit mediambiental, tecnològic i de servei.
  • La nova botiga, que ha generat 30 nous llocs de treball estables i de qualitat, ha suposat una inversió de 3 milions d'euros i en la construcció han participat 60 proveïdors, que han donat feina a més de 350 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura avui un nou supermercat eficient a O Barco de Valdeorras (Ourense), concretament a l'av. de Galicia, al costat del camp de futbol. Aquest supermercat, que obre amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, ha suposat una inversió de 3 milions d'euros i la participació de 60 proveïdors que han donat feina a més de 350 persones durant la fase d'obra. Amb aquesta obertura, Mercadona té a Galícia un total de 58 supermercats.

El Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra dels clients, amb millores enfocades tant als "Caps" (clients) com als treballadors, els proveïdors i la societat. Per a això, aquest nou supermercat presenta novetats en totes les seccions, algunes de les quals, com la secció A punt per Menjar, la xarcuteria de pernil al tall o el servei de suc de taronja acabat d'esprémer, tornaran a estar operatives quan les circumstàncies excepcionals que estem vivint actualment ho permetin, en compliment de les normatives sanitàries i les recomanacions per garantir la seguretat dels clients i els treballadors.

A més, el supermercat disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.800 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins en un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Al centre, Alfredo García, alcalde d’O Barco de Valdeorras, i Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia, durant la visita a la botigaAl centre, Alfredo García, alcalde d’O Barco de Valdeorras, i Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia, durant la visita a la botiga.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà