Mà agafant un dels nous carros de Mercadona

Múrcia – Dos nous models de supermercats eficients de Mercadona a la Regió

12 de desembre de 2017
  • La nova botiga d'Alcantarilla i la reobertura de Santomera, supermercats completament connectats tecnològicament, presenten un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una botiga tradicional.
  • Aquests supermercats eficients han suposat una inversió conjunta de més de 5,8 milions d'euros i compten amb una plantilla conjunta de 102 treballadors amb ocupació estable i de qualitat.
  • En ambdues construccions han participat una mitjana de 91 proveïdors, que han donat ocupació a 686 persones durant la fase d'obra. 

Mercadona ha inaugurat aquest mes de desembre dos nous supermercats a la Regió de Múrcia. Un situat en el municipi d'Alcantarilla, concretament a l'avinguda de Múrcia, s/n, on estava l'antiga discoteca Súper Chuys, que substitueix al situat a la Plaça Bohemia, la qual cosa ha suposat una inversió de 4 milions d'euros i la participació de 400 persones en la fase d'obres. Al seu torn, en el municipi de Santomera, Mercadona ha reinaugurat el seu supermercat de l'avinguda Juan Carlos I, número 107, després d'una reforma integral, amb una inversió de més d'1,8 milions d'euros i la participació de 286 persones per adaptar-lo al nou Model de Botiga Eficient de la companyia.

Aquests dos supermercats presenten un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament als seus clients.

Les noves botigues eficients de Mercadona a Alcantarilla i Santomera compten amb una superfície de sala de vendes de 1.680 i 1.595 metres quadrats respectivament, i disposen d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. També s'aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats en totes les seccions

A més, aquests dos supermercats presenten novetats en totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposen d'una nova entrada amb doble envidriat que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició en la peixateria per als productes de petxina, entre altres novetats, així com la màquina de suc de taronja acabat d’esprémer, una nova secció de forn amb llescadora de pa o la pastisseria refrigerada, i una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat entre les novetats.

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servei per facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos, dos models de carro, un carro cistell i un carro de grandària convencional, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquests nous supermercats inclouen nombroses mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposen de zones comunes perquè els empleats gaudeixin d'una major comoditat als seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous baguls de congelat més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

Igualment, aquest Nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tabletes electròniques que substitueixen al paper per realitzar gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescs.

L'horari d'obertura d'aquests supermercats és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores i disposen d'un aparcament de 190 places a Alcantarilla i 61 places a Santomera per facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacin en vehicle privat.  A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online.

Amb aquestes obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a això, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabriqui el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros a reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient 126 botigues repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+i en noves millores informàtiques.

Mercadona a la Regió de Murcia

Mercadona compta amb 64 supermercats a la Regió de Múrcia que proporcionen ocupació estable a més de 3.080 treballadors. D'altra banda destacar que Mercadona ha reforçat al llarg de l'any passat la seva responsabilitat social a la província per mitjà de diferents iniciatives, amb més de 160 tones d'aliments donats a Creu Roja, Bancs d'Aliments de la Regió i a Menjadors Socials. A més, ha col·laborat en múltiples "Operacions Quilo" amb entitats benèfiques, i en iniciatives com la del Banc d'Aliments a través de la seva campanya "El Gran Recapte", participant amb els supermercats que té en gran part dels municipis de la Regió.

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona a Alcantarilla (Múrcia):

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona a Santomera (Múrcia):