Signatura conveni de col·laboració amb el Banc dels Aliments de Ceuta

Mercadona signa un conveni de col·laboració amb el Banc dels Aliments de Ceuta

21 de març de 2019
  • Amb aquest acord, la companyia es compromet a donar productes de primera necessitat perquè el Banc els pugui distribuir a través d'entitats benèfiques.
  • Mercadona formalitza així una relació que ja havia iniciat el desembre quan va participar en el Gran Recapte celebrat a la ciutat autònoma, en què els clients de la companyia de supermercats van donar 6.700 quilos de productes bàsics.

La companyia de supermercats Mercadona i el Banc dels Aliments de Ceuta han signat un conveni de col·laboració que formalitza la seva relació, basada en la donació d'aliments de primera necessitat per distribuir-los a les persones més necessitades, a través de les diferents organitzacions assistencials que col·laboren amb el Banc dels Aliments de Ceuta. Per la seva banda, el Banc dels Aliments ha ratificat el seu compromís de distribuir els productes en condicions adequades entre les organitzacions socials perquè puguin arribar al consumidor en perfecte estat.

El conveni té com a finalitat continuar la relació que Mercadona ja havia iniciat amb el Banc dels Aliments quan va participar en el Gran Recapte, celebrat el mes de desembre passat a la ciutat autònoma i en què els clients van donar 6.700 quilos de productes bàsics.

El president del Banc dels Aliments de Ceuta, Pedro Mariscal, va mostrar la seva satisfacció i agraïment pel conveni signat, ja que obre una nova etapa en les relacions entre Mercadona i el Banc dels Aliments, que sens dubte donarà fruit a curt termini, per poder complir amb els fins socials de l’Associació. Mariscal ha agraït "la col·laboració incondicional que sempre ha trobat a Mercadona per ajudar les persones que més ho necessiten".

Per part de Mercadona, el director de Relacions Externes a Ceuta, Rafa Piñero, ha agraït al Banc dels Aliments de Ceuta "la seva feina i dedicació altruista al servei dels més necessitats", i ha afirmat que la signatura del conveni "és la nostra contribució perquè una institució com el Banc dels Aliments pugui desenvolupar la seva tasca tan encomiable".

El Banc dels Aliments de Ceuta és una associació sense ànim de lucre que té la finalitat d’aprofitar els excedents d'aliments que se’n deriven de la producció i la comercialització, emmagatzemant-los i distribuint-los entre organitzacions assistencials reconegudes legalment de Ceuta.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir-ne al desenvolupament i el progrés de manera sostenible. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb 170 menjadors socials i 60 bancs dels aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Mercadona a Ceuta

La cadena de supermercats té dos establiments a la ciutat autònoma de Ceuta. El primer supermercat, ubicat a La Almadraba, es va inaugurar el mes de setembre passat i el desembre del 2018 va obrir la botiga situada a l'avinguda d'España. Totes dues obertures han permès ampliar la plantilla de la companyia, ja que s’han incorporat 177 treballadores i treballadors amb ocupació estable i de qualitat. Així mateix, la inversió total realitzada en aquests dos nous supermercats ha estat de 17,9 milions d'euros.

Imatge de capçalera: A l'esquerra, el president del Banc dels Aliments de Ceuta, Pedro Mariscal, i a la dreta, el director de Relacions Externes a Ceuta, Rafa Piñero.