Lliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments de Las Palmas

Mercadona renova el seu compromís amb els bancs d'aliments de les Canàries i donarà 30 tones de productes de primera necessitat

12 de juny de 2020
  • La companyia signa un conveni de col·laboració en què es compromet a donar 30 tones de productes de primera necessitat perquè tant el Banc d'Aliments de Las Palmas com el Banc d'Aliments de Tenerife els puguin distribuir a través d'entitats benèfiques.
  • Així mateix, ha reforçat les donacions durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 i, en aquesta línia, avui lliura 13 tones més de productes bàsics, com ara cafè, melmelada, detergent o sabó, per donar resposta a la demanda de les persones més necessitades.
  • Des del mes de març, Mercadona ha lliurat 326 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de les Canàries, de les quals 151,5 van ser per als bancs d'aliments.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, i els bancs d'aliments de Las Palmas i Tenerife (Bancoteide) han renovat avui el conveni de col·laboració segons el qual l'empresa donarà 30 tones de productes de primera necessitat durant l'any perquè es distribueixin a les persones més necessitades a través de les diferents entitats benèfiques que col·laboren amb els bancs d'aliments de les Canàries.

La signatura de l'acord, que ha tingut lloc de manera simultània a les dues províncies, suposa un pas més dins del compromís de Mercadona de fer costat als col·lectius més desfavorits. En aquest sentit, la companyia ha reforçat les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 i, des del mes de març, ha donat 326 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de les Canàries, de les quals 151,5 es van destinar als bancs d'aliments.

A més, arran de la intensificació de les donacions, durant la signatura s'han lliurat 13 tones de productes bàsics -8 tones al Banc d'Aliments de Las Palmas i 5 tones al de Tenerife-, com ara cafè, melmelada, detergent o gel.

Pedro Llorca, president del Banc d’Aliments de Las Palmas, destaca “la iniciativa solidària constant de Mercadona i la renovació del conveni anual, que ens permet disposar de 15 tones d'aliments de primera necessitat donant exemple amb fets del compromís amb la societat canària, en aquesta situació dramàtica causada pel virus". Per la seva banda, Juan Gerardo Krawietz, vicepresident del Banc d'Aliments de Tenerife, agraeix a Mercadona "la col·laboració desinteressada que aporta cada any".

Arcadio Peñate, director de Relacions Externes de Mercadona a Las Palmas, va posar de manifest "la tasca encomiable que estan duent a terme els bancs d'aliments per atendre les persones més necessitades" i espera que la contribució de la companyia "ajudi a pal·liar, en la mesura del possible, la demanda dels col·lectius més desfavorits en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de col·laborar amb els dos bancs d'aliments i altres entitats socials com Càritas Diocesana de les Canàries, la companyia de supermercats també dona productes a set menjadors socials de les Canàries, cinc d'ells a la província de Las Palmas (Misión Cristiana Moderna, El Refugio Majorero, Fundació Canària Flora Acoge, La Milagrosa i Nuestra Señora del Carmen) i dos a la província de Santa Cruz de Tenerife (Associació Benèfica Centro Padre Laraña i La Noria). De fet, del començament d’any ençà Mercadona ha donat un total de 371 tones d'aliments a aquestes entitats i organitzacions socials de les Canàries.

Lliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments de Tenerife Lliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments de Tenerife.

Lliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments de Las PalmasLliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments de Las Palmas.

Logo EActiVat