Mercadona dona aliments a Cadis

Mercadona renova el seu compromís amb el Banc dels Aliments del Campo de Gibraltar (Cadis)

07 de maig de 2019
  • La companyia signa un conveni de col·laboració amb què es compromet a donar productes de primera necessitat perquè el banc els pugui distribuir a través d'entitats benèfiques.

La companyia de supermercats Mercadona i el Banc dels Aliments del Campo de Gibraltar han signat un conveni de col·laboració que formalitza la seva relació, basada en la donació d'aliments de primera necessitat per distribuir-los a les persones més necessitades, a través de les diferents organitzacions assistencials que col·laboren amb el Banc dels Aliments del Campo de Gibraltar. Per la seva banda, el Banc dels Aliments ha ratificat el seu compromís de distribuir entre les organitzacions socials els productes en condicions adequades perquè puguin arribar al consumidor en perfecte estat.

El conveni té com a finalitat continuar la relació que Mercadona té amb el Banc dels Aliments. D'aquesta manera, la companyia col·labora un any més en les diferents campanyes de recollida d'aliments posant a disposició de l'entitat els seus supermercats a la comarca del Campo de Gibraltar perquè tots els clients que vulguin puguin donar aliments. L'any passat, a les botigues d'Algesires, La Línea, Tarifa, San Roque i Los Barrios es van recollir més de 125.500 quilos de productes bàsics donats pels clients en les diferents Operacions Quilo i Gran Recapte. 

El president del Banc dels Aliments del Campo de Gibraltar, José Serrano, va mostrar la seva satisfacció i agraïment pel conveni signat: "estem molt agraïts a Mercadona per seguir reforçant la seva col·laboració amb nosaltres i poder ajudar les famílies de la comarca del Campo de Gibraltar que més ho necessiten".

Per part de Mercadona, el director de Relacions Externes a Cadis, Rafa Piñero, ha agraït al Banc dels Aliments del Campo de Gibraltar "la seva feina i dedicació altruista al servei dels més necessitats", i ha afirmat que la signatura del conveni "és la nostra contribució perquè una institució com el Banc dels Aliments pugui desenvolupar la seva tasca encomiable".

El Banc dels Aliments del Campo de Gibraltar és una associació sense ànim de lucre, l'objecte social de la qual és la intermediació dels excedents alimentaris de majoristes del sector, que procura canalitzar cap a entitats i institucions d'utilitat social que n’assegurin un repartiment òptim, amb les garanties sanitàries degudes.

Pepe Serrano, president del Banc dels Aliments; Pepe Cañete, tresorer; Rafa Piñero, director Relacions Externes de Mercadona a Cadis, i Juan Carlos Herrera, vicepresident.Pepe Serrano, president del Banc dels Aliments; Pepe Cañete, tresorer; Rafa Piñero, director Relacions Externes de Mercadona a Cadis, i Juan Carlos Herrera, vicepresident.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir-ne al desenvolupament i al progrés de manera sostenible. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.