Inici campanya ceba nacional a Mercadona

Mercadona preveu comprar 85.000 tones de cebes d'origen nacional per a la campanya del 2020, un 6 % més que el 2019

18 de juny de 2020
  • En l’aposta per la fruita i la verdura de proximitat, la companyia aposta per les cebes cultivades a Andalusia, la Regió de Múrcia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, les Illes Balears, la Comunitat Valenciana, Navarra, Galícia i les Canàries, per a la campanya que va del maig al març aproximadament.
  • La companyia va comprar prop de 80.000 tones de cebes el 2019.

L'aposta de Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, pels productes frescos i, concretament, per la fruita i la verdura de proximitat fa que tingui previst comprar aproximadament 85.000 tones de cebes d'origen nacional per a la campanya del 2020, que va del maig al març aproximadament. Es tracta d'un 6 % més que el 2019, any en què la companyia en va comprar prop de 80.000 tones.

La companyia col·labora durant tot l’any amb 20 proveïdors locals, com Tara, Duart Blay, Marchite, Agorreta, Constantino, Corell, Navarro Darder, Cladera, Cebolllas Consuay o Allium Zona, que tenen camps ubicats a Andalusia, la Regió de Múrcia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, les Illes Balears, la Comunitat Valenciana, Navarra, Galícia i les Canàries.

Compromesos amb els productes d’origen nacional

El 2019 les compres de Mercadona a Espanya van assolir un valor superior als 19.970 milions d'euros. Gràcies als acords comercials amb el sector primari, la companyia col·labora amb 9.500 agricultors, 12.000 pescadors i 6.700 ramaders. A més, dona suport a la iniciativa “Fruites i Verdures de temporada” del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).

Així mateix, Mercadona defensa les pràctiques comercials justes i, des de fa anys, està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Aquest acord voluntari, que suposa un nou pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària nacional.

Cebes disponibles a la secció Fruita i Verdura de MercadonaCebes disponibles a la secció Fruita i Verdura de Mercadona. Cebes de Mercadona al campCebes de Mercadona al camp.

Logo EActiVat