Tonyina en conserva Hacendado de Mercadona

Mercadona preveu comprar 40.000 tones de lloms de tonyina clara per al 2020, un 5 % més que el 2019

05 de juny de 2020
  • El 100 % de la tonyina en conserva Hacendado procedeix de caladors gestionats de manera responsable, gràcies al treball constant i a la col·laboració del Proveïdor Totaler Escurís (Jealsa-Rianxeira) amb la International Seafood Sustainability Foundation (ISSF), coalició que treballa per la sostenibilitat de les poblacions de túnids.
  • La companyia va comprar aproximadament 38.000 tones de lloms de tonyina clara el 2019.

L'aposta de Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, pels productes frescos i de proximitat fa que tingui previst comprar més de 40.000 tones de lloms de tonyina clara per al 2020, aproximadament un 5 % més que el 2019, any en què en va comprar prop de 38.000 tones.

El 100 % de la tonyina en conserva Hacendado, disponible a les més de 1.600 botigues que la companyia té ubicades a Espanya, procedeix de caladors gestionats de manera responsable, gràcies al treball constant i a la col·laboració del Proveïdor Totaler Escurís (Jealsa-Rianxeira) amb la International Seafood Sustainability Foundation (ISSF). La ISSF és una coalició de científics, membres de la indústria de la tonyina i el Fons Mundial per a la Natura (WWF), que té com a objectiu millorar la sostenibilitat dels estocs mundials de tonyina amb la implementació de diverses pràctiques de conservació, incloent-hi la traçabilitat total del producte i la formació dels capitans de vaixells en bones pràctiques de sostenibilitat. Escurís (Jealsa-Rianxeira) és auditada anualment per a verificar el seu compromís amb totes les mesures de conservació que promou la ISSF a través de l’auditoria MRAG.

Política de Pesca Sostenible

Fa anys que Mercadona treballa conjuntament amb els seus proveïdors especialistes per a garantir als "Caps" (clients) la sostenibilitat dels productes de pesca. És per això que disposa d’una Política de Compra de Productes de la Pesca, l’objectiu de la qual és aconseguir millorar la sostenibilitat dels productes procedents de la pesca extractiva i de l'aqüicultura que ofereix als clients. Per mitjà d'aquesta política, fruit del compromís entre Mercadona i tots els seus proveïdors de pesca i aqüicultura, es treballa conjuntament amb l'objectiu de garantir el compliment legal, les mesures de l'ordenament en vigor i la traçabilitat des de l'origen fins al punt de venda.

Compromesos amb els productes d’origen nacional

El 2019 les compres de Mercadona a Espanya van assolir un valor superior als 19.970 milions d'euros. Gràcies als acords comercials amb el sector primari, la companyia col·labora amb 9.500 agricultors, 12.000 pescadors i 6.700 ramaders. A més, dona suport a diverses iniciatives que porta a terme el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en aquest sentit.

Així mateix, Mercadona defensa les pràctiques comercials justes i, des de fa anys, està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Aquest acord voluntari, que suposa un nou pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària nacional.

Tonyina Hacendado disponible al supermercat de MercadonaTonyina Hacendado disponible al supermercat de Mercadona.

Tonyina clara en oli d'oliva Hacendado en preparació a les instal·lacions del Proveïdor Totaler EscurísTonyina clara en oli d'oliva Hacendado en preparació a les instal·lacions del Proveïdor Totaler Escurís (Jealsa-Rianxeira).

Logo EActiVat