Campanya nacional de cítrics d’origen Espanya a Mercadona

Mercadona preveu comprar 200.000 tones de taronges i mandarines d'origen Espanya

07 de novembre de 2022
  • En la seva aposta per la fruita i la verdura de proximitat, durant la campanya nacional 2022-2023 la companyia preveu comprar prop de 220.000 tones de taronges, mandarines, llimones i aranges que es produeixen a la Comunitat Valenciana, Andalusia, la Regió de Múrcia, Catalunya i les Canàries.
  • Mercadona va començar la campanya de cítrics espanyols la primera setmana d'octubre amb la mandarina oronules i n’ha continuat incorporant varietats diferents progressivament, com les llimones, les aranges i les taronges d'origen Espanya, que es començaran a oferir als Caps (clients) aquesta setmana.
  • El compromís de Mercadona amb el sector primari és ferm i per això, des de fa anys, més del 90 % del total de taronges que comercialitza són d'origen Espanya.
  • Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Nufri, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Mogalla, Frutas Poveda, Tana, Natural Fruit, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer, proveïdors de taronja, mandarina, aranja i llimona, se sumen als més de 350 proveïdors de fruites i verdures amb què la companyia col·labora.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, va iniciar el dijous 6 d'octubre la campanya de cítrics d'origen Espanya amb la mandarina oronules i n’ha anat incorporant varietats diferents durant les setmanes següents del mes i les primeres setmanes de novembre. En concret, les llimones, les aranges i les taronges d'origen Espanya estaran disponibles a les botigues aquesta setmana.

Durant la campanya 2022-23, Mercadona té previst comprar prop de 220.000 tones de taronges, mandarines, llimones i aranges d'origen Espanya. El volum més gran és el de taronges, que s'estima que assoleixi les 150.000 tones, mentre que el de mandarines serà de més de 50.000 tones, el de llimones, de 17.000 tones, i el d’aranges, de 1.500 tones.

Les mandarines estan disponibles a granel i en malles d'1 o 2 quilos, a més de la mandarina amb fulla en cistella. En el cas de les taronges, s’oferiran tant a granel com en malles de 3 a 5 quilos.

Les diferents varietats de cítrics que ofereix Mercadona procedeixen de la Comunitat Valenciana, Andalusia, la Regió de Múrcia, Catalunya i les Canàries. En concret, provenen dels proveïdors nacionals Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Nufri, Mogalla, Frutas Poveda, Tana, Natural Fruit Europe, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer, que treballen amb més de 2.500 agricultors de tot Espanya.

El compromís de Mercadona amb el sector primari és ferm i és per això que, des de fa anys, més del 90 % del total de taronges que comercialitza són d'origen Espanya.

Foment del consum de cítrics i fruites i verdures de temporada per a un cistell equilibrat

Mercadona fomenta el consum de cítrics, així com del suc de taronja acabat d’esprémer disponible a la secció de Fruita i Verdura en els tres formats d'envàs habituals, de 250 mil·lilitres, 500 mil·lilitres i 1 litre, tots fets amb plàstic reciclat per afavorir l'economia circular i continuar cuidant el planeta. Aquest servei, que es va començar a implantar el 2016 a totes les botigues de la cadena, és un projecte que es va desenvolupar a través de la innovació conjunta entre Mercadona, el proveïdor especialista Zumex i els clients mateixos.

Els cítrics són rics en vitamines, minerals i antioxidants, i el seu consum contribueix a mantenir una dieta equilibrada. Les taronges, les mandarines i les llimones, entre altres cítrics, són grans aliats per completar un cistell equilibrat.

Mercadona dona suport a les campanyes del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) sobre les fruites i verdures de temporada. Així mateix, defensa les pràctiques comercials justes i, des de fa anys, està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Aquest acord voluntari, que va suposar un pas més en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària a Espanya.

Taronges d’origen Espanya a la secció de Fruita i Verdura de MercadonaTaronges d’origen Espanya a la secció de Fruita i Verdura de Mercadona.

Campanya nacional de cítrics d’origen Espanya a MercadonaCampanya nacional de cítrics d’origen Espanya a Mercadona.

Llimones d’origen Espanya a la secció de Fruita i Verdura de MercadonaLlimones d’origen Espanya a la secció de Fruita i Verdura de Mercadona.