Portada de la nova Memòria de Medi Ambient de Mercadona.

Mercadona presenta la seva nova Memòria de Medi Ambient

13 de juliol de 2017
  • ​La Memòria de Medi Ambient de Mercadona, de periodicitat biennal, conté totes les iniciatives de la companyia en la matèria.
  • Mercadona ha destinat 52 milions d'euros els dos últims anys a millorar els seus processos per a la protecció del Medi Ambient.
  • Entre les mesures, destaquen l'important estalvi energètic que suposa la implantació del Nou Model de Botiga Eficient o el compromís adquirit en matèria de Benestar Animal.

Mercadona publica la seva nova Memòria de Medi Ambient 2015-2016 que presenta com és el seu Model de Gestió Ambiental i les mesures que s'apliquen per millorar el comportament ambiental en tres àrees principals: Optimització logística, Eficiència energètica i Gestió de residus.

En l'últim exercici destaca la reducció de l'impacte mediambiental que està suposant la progressiva implantació del Nou Model de Botiga Eficient així com la publicació d'una política de Benestar Animal de compliment per a Mercadona i els seus proveïdors. 

Optimització logística

Un exemple d'optimització logística per part de Mercadona és la seva estratègia de productes frescos que busca incrementar la presència de producte fresc de qualitat i de proximitat i, per tant, escurçar la cadena logística amb el consegüent menor impacte ambiental. Així mateix, les mesures per mantenir la flota de camions activa el major temps possible i portar els camions sempre plens són factors clau per a una logística eficient i de baix impacte ambiental. 

Estalvi energètic

Mercadona aplica diverses mesures per reduir el seu consum energètic. Aquests esforços permeten a la companyia adaptar-se a les estratègies de lluita contra el canvi climàtic, tant europees com nacionals. Un exemple és el Nou Model de Botiga Eficient de la companyia, que millora el model de botiga ecoeficient anterior, amb noves mesures d'eficiència energètica que redueixen el seu impacte ambiental fins a un 40% respecte al model de botiga convencional. 

Gestió de residus

Mercadona té implantades nombroses mesures per aconseguir que tots els aliments al llarg de la cadena es puguin aprofitar i, quan això no és possible, disposa de programes de redistribució d'aliments per fer-los arribar als qui més ho necessiten.

Mercadona també aplica diverses estratègies per assegurar la minimització dels residus produïts, tant en botigues com en magatzems. Els interproveïdors de Mercadona també desenvolupen les seves pròpies estratègies i innoven contínuament per millorar l'eficiència i reduir els impactes dels seus processos.

En definitiva, Mercadona ha invertit 52 milions d'euros en mesures que repercuteixen en la protecció del medi ambient. Aquest i altres fets poden consultar-se en la nova Memòria de Medi Ambient de Mercadona, disponible per a la seva descàrrega. 

 

Memòria mediambiental 2015-2016

Descargar