Detall cartelleria del Gran Recapte d'Aliments 2022

Mercadona participa en el Gran Recapte d'Aliments 2022

25 de novembre de 2022
  • La companyia s'adhereix al Gran Recapte d'Aliments 2022 que organitza la FESBAL entre els dies 25 de novembre i 6 de desembre.
  • Els clients podran fer donacions monetàries en el moment de la compra.
  • En total, hi participen 1.623 botigues de la companyia a Espanya.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, se suma al Gran Recapte d'Aliments 2022 que organitza la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) del 25 de novembre al 6 de desembre. La companyia posa a disposició de la campanya els seus punts de venda per a la recaptació de fons, amb l'objectiu de donar als seus clients la possibilitat de participar en aquest gran esdeveniment solidari anual a favor dels bancs d'aliments.

Vídeo en castellà

En total, hi participen 1.623 botigues de Mercadona de tot Espanya. A més, com ja és habitual, la col·laboració en el Gran Recapte es realitzarà mitjançant donacions monetàries, múltiples d'1 €, que els clients podran fer quan passin per la caixa en el moment de la compra. Les quantitats donades es transformaran íntegrament en aliments que es lliuraran a cada un dels bancs d'aliments participants, els quals decidiran exactament quin tipus d'aliment necessiten, així com la quantitat i el moment del lliurament. La donació a la caixa permet ajustar les donacions a les necessitats reals dels beneficiaris finals de cada banc d'aliments, de manera que són molt més eficients.

Document en castellà

Listado de tiendas de Mercadona participantes en la Gran Recogida de Alimentos 2022

Descargar

 

Donacions de Mercadona el 2022

Des de principi d’any, la companyia ha donat 18.800 tones d'aliments i productes de primera necessitat a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats socials de tot Espanya i Portugal. Aquesta donació de tota la cadena al tancament del mes d'octubre equival a 313.300 carretons de la compra.

Mercadona col·labora amb més de 400 menjadors socials, més de 60 bancs d’aliments i altres entitats, que reben donacions diàriament per donar suport a les persones que es troben en una situació difícil.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’economia circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació a la caixa en el Gran Recapte d'Aliments a MercadonaDonació a la caixa en el Gran Recapte d'Aliments a Mercadona.

Detall de la donació a la caixa en el Gran Recapte d'Aliments a MercadonaDetall de la donació a la caixa en el Gran Recapte d'Aliments a Mercadona.