Ús de galetes

Utilitzem "galetes" pròpies i de tercers per elaborar el lloc. Si continua navegant accepta el seu ús.

Més informació i política de galetes.

Façana exterior botiga i Plaça d'Espanya a Tavernes Blanques

Mercadona obre el seu nou Model de Botiga Eficient a Tavernes Blanques (València)

26 de juliol de 2019
  • Aquesta botiga reobre després d'una reforma integral amb una inversió aproximada de 2,8 milions d'euros i amb la participació de 35 proveïdors, que han donat feina a 250 persones durant la fase de reforma.
  • Aquesta nova botiga eficient, que té una plantilla de 53 treballadors amb ocupació estable i de qualitat, presenta novetats en totes les seccions i millores tant en l’aspecte mediambiental, com en el tecnològic i de servei, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels clients.
  • Mercadona ha destinat 3 milions d'euros a la construcció d'una nova plaça de vianants, Plaça d'Espanya, dotada de zones verdes, els terrenys de la qual s’han cedit a l'Ajuntament de Tavernes Blanques, on la companyia té la seu des de la seva fundació, perquè en gaudeixin tots els veïns del municipi.

Mercadona reobre avui el supermercat ubicat a Tavernes Blanques (València), concretament a l'avinguda Corts Valencianes, número 39, després d'una reforma integral per adaptar-lo al nou Model de Botiga Eficient de la companyia, que permet reduir el consum energètic fins a un 40 %. Aquest projecte ha suposat una inversió aproximada de 2,8 milions d'euros i la participació de 35 proveïdors, que han donat feina a més de 250 persones durant la fase de reforma.

Addicionalment, i en el marc del compromís que Mercadona manté amb els entorns en què és present i desenvolupa la seva activitat, i especialment amb el municipi on té la seu i amb els veïns del qual conviu des de fa més de 40 anys, la companyia ha construït un nou espai de vianants dotat de zones verdes per al gaudi dels veïns. Aquesta nova zona, anomenada Plaça d'Espanya, està situada davant del nou supermercat que s’ha inaugurat avui i ha suposat igualment un esforç inversor total de 3 milions d'euros. Per a les obres d'aquesta plaça de prop de 1.700 metres quadrats, la companyia ha comptat amb la participació de 25 proveïdors, que han donat feina a més de 170 persones.

D'aquesta manera, i després de la finalització d'aquest projecte que es va iniciar el maig del 2018, Mercadona ha cedit a l'Ajuntament de Tavernes Blanques aquests terrenys ja condicionats. Entre les característiques dels terrenys destaquen la incorporació de jardins verticals amb sistema babylon, que es caracteritza per l'estalvi en el consum d'aigua, les millores de les instal·lacions elèctriques i de l'enllumenat LED, i l'habilitació de zones de passeig i de mobiliari urbà.

Segons José Saurí, director de zona d'Obres de Mercadona, "la cessió d'aquest nou espai més verd, de vianants i accessible per al poble de Tavernes Blanques sorgeix del compromís de Mercadona amb els ciutadans d'aquest municipi, amb els quals comparteix veïnatge des de fa més de 40 anys. La companyia ha estat sempre compromesa amb el seu desenvolupament, de manera que participar en l'execució d'aquest projecte de principi a fi és una responsabilitat que assumim amb orgull. És una manera de compartir amb la societat allò que la societat ens ha donat".

Mari Carmen Marco, alcaldessa de Tavernes Blanques, afirma que "la regeneració d'aquesta zona suposa la possibilitat que els veïns i les veïnes del municipi puguin gaudir d'una nova zona i guanyar en qualitat urbana". A més, afegeix que "volem agrair a Mercadona i a la família Roig Herrero aquesta donació, però sobretot que segueixin considerant Tavernes Blanques com casa seva, perquè nosaltres seguim orgullosos que portin el nom del nostre poble allà on s'expandeixen els seus supermercats, i que ofereixin la possibilitat de tenir un projecte de vida a tots aquells empleats que formen la gran família Mercadona".

Característiques del nou Model de Botiga Eficient

El supermercat de Tavernes Blanques, que Mercadona ha adaptat al seu nou Model de Botiga Eficient, té una plantilla de 53 treballadors amb ocupació estable i de qualitat. Amb les novetats introduïdes, la companyia ha aconseguit reforçar l'excel·lència en el servei, ja que ha optimitzat l'acte de compra dels seus "caps" (clients) i, paral·lelament, ha incorporat millores de què també es beneficien els treballadors, els proveïdors i la societat.

Aquest nou supermercat presenta novetats en totes les seccions. Per exemple, en aquesta botiga s'incorpora la nova secció "A punt per Menjar", que ofereix un total de 35 plats diferents, que pràcticament es dupliquen ja que es poden personalitzar en alguns casos, com ara les amanides, les pizzes o les pastes. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com ara la canya de sucre (material compostable), el cartró o el paper.

A més, el supermercat de Tavernes Blanques disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, una àrea de descans a la botiga mateixa amb cadires i taules on els "caps" (clients) poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes i cafè calent, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquest nou supermercat amplia la superfície de sala de venda, que passa de 1.300 a 1.800 metres quadrats, i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Plaça d'Espanya i façana de la botiga de Mercadona a Tavernes Blanques, ValènciaPlaça d'Espanya i façana de la botiga de Mercadona a Tavernes Blanques, València.

Plaça d'Espanya de Tavernes Blanques, ValènciaPlaça d'Espanya de Tavernes Blanques, València.

Façana de la botiga de Mercadona i Plaça d'Espanya de Tavernes Blanques, ValènciaFaçana de la botiga de Mercadona i Plaça d'Espanya de Tavernes Blanques, València.

Façana de la botiga de Mercadona a Tavernes Blanques, ValènciaFaçana de la botiga de Mercadona a Tavernes Blanques, València.