Lliurament de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d’Aliments de Lleó

Mercadona lliura més de 93 tones de productes al Banc d’Aliments de Lleó el 2020

13 de maig de 2020
  • La companyia col·labora de nou amb el Banc d'Aliments de Lleó, aquest cop amb el lliurament de 6.500 kg de productes de primera necessitat.
  • Mercadona reforça les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats derivades d’aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Fins ara, la companyia ha donat més de 525 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella i Lleó.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 1.061 tones d'aliments de primera necessitat només a Castella i Lleó.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, ja ha lliurat més de 93 tones de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Lleó del començament d'any ençà. Mercadona referma així la seva relació amb aquesta organització, amb la qual fa anys que col·labora a través de la donació de productes i la participació en operacions quilo.

Aquesta acció se suma a altres mesures que Mercadona ha posat en marxa amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, com la reactivació de les donacions de productes de primera necessitat als menjadors socials amb què col·labora a Lleó, com ara l’Associació Lleonesa de Caritat, el centre social Pio XII, la residència Hogar San José, el centre social San Genadio o la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados.

Juani Pérez, secretària provincial del Banc d’Aliments de Lleó, ha volgut destacar: “L'ajut que presta Mercadona és fonamental. Es tracta de donacions de productes menys habituals al Banc d'Aliments i que enriqueixen els lots que es lliuren a famílies en risc, famílies amb nens i persones vulnerables. Sense aquest ajut, el valor econòmic i nutricional dels lots seria molt menor. El nostre agraïment enorme en nom de tots els usuaris que reben les donacions que arriben de Mercadona."

En el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, Mercadona intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de Castella i Lleó, als quals va donar 1.061 tones d’aliments el 2019. Del començament d’any ençà, la companyia ha donat més de 525 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella i Lleó.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 4.509 tones d'aliments -4.304 a Espanya i 205 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d’Aliments de LleóLliurament de productes de primera necessitat de Mercadona al Banc d’Aliments de Lleó.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà