Responsables de la Creu Roja i de Mercadona a Catalunya en un moment de la donació

Mercadona lliura més de 6.000 quilos de llegums cuits a la Creu Roja a Catalunya

13 de desembre de 2021
  • Col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i hi participen els 251 supermercats que la cadena té a Catalunya.
  • Del gener al novembre, la companyia ha lliurat més de 4,7 milions de quilos de productes de primera necessitat a entitats socials catalanes, que se sumen als més de 3 milions donats durant el 2020.
  • Reforça el seu compromís solidari i continua incrementant les donacions a conseqüència de la situació derivada de la COVID-19.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiu el lliurament de 6.041 quilos de cigrons cuits (que equivalen a 10.640 pots de 570 grams cadascun) a la Creu Roja a Catalunya.

La nova donació feta a la Creu Roja forma part de les que la cadena està duent a terme a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia. En total, de l’1 de gener al 30 de novembre, ha lliurat 4.738.000 quilos d’aliments, tant secs com frescos, i articles d’higiene personal, que se sumen als més de 3 milions de quilos (3.046.000) donats durant el 2020, any en què va duplicar les donacions.

Mercadona col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu del territori, com ara els quatre bancs d’aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les seves entitats col·laboradores, la Creu Roja a Catalunya i el Banc de Productes no Alimentaris La Nau, entre d’altres. Del total d’entitats, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a les de Tarragona, 22 a les de Girona i 9 a les lleidatanes. A més, cal afegir que ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda, però sí per al consum. Des de fa més d’un any, hi participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, 251 en total.

Dels més de 4,7 milions de quilos donats del començament d’any ençà, més de 3 milions de quilos s'han repartit entre les entitats socials de les comarques de Barcelona, 850 entre les de Tarragona, i 505 i 249 entre les comarques de Girona i de Lleida, respectivament.

Des de principis d'any, la companyia ha fet efectives diverses donacions de productes de primera necessitat a la Creu Roja. En aquest sentit, el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha assenyalat: “La donació sostinguda i continuada d'aliments durant la pandèmia de la COVID-19 ha estat absolutament imprescindible per lluitar contra la situació de vulnerabilitat sobrevinguda de les famílies directament afectades per la crisi sanitària, social i econòmica, però també és un compromís ferm cap a la consecució del primer Objectiu de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, que és el de 'Fam Zero'".

Per la seva banda, el director de relacions externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha destacat "la tasca important que està duent a terme la Creu Roja, així com la resta d'entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya” i ha assenyalat: "Del gener al novembre hem donat més de 4,7 milions de quilos d'aliments i articles d'higiene personal, xifra que supera àmpliament les més de 3.000 tones de l'exercici 2020, any en què les donacions es van duplicar. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes de les persones més necessitades”.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, el 2020 la companyia va donar a totes aquestes entitats un total de 17.000 tones d'aliments, més de 3.000 de les quals es van donar a Catalunya. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats socials i organitzacions benèfiques amb què col·labora habitualment.

Pel que fa a Catalunya, treballa amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona, a les quals dona aliments diàriament, i hi participen els 251 supermercats que la cadena té al territori.

Una resposta integral i coordinada de la Creu Roja

Des de l’inici de la pandèmia el març del 2020 fins a aquest desembre, el Pla Creu Roja RESPON davant el coronavirus ha prestat suport humanitari a més de 601.396 persones, que han rebut atenció humanitària de primera necessitat: aliments i altres productes bàsics. A través d’aquest pla, s’han distribuït més de 4,5 milions de quilos d’aliments (4.775.850 kg), 111.309 kits d’ajuda bàsica i 72.773 targetes de prepagament.

Més de 6.000 persones s’han incorporat com a voluntàries durant la pandèmia per poder dur a terme aquestes accions humanitàries.

Al llarg d’aquesta crisi, s’han aconseguit més de 420 col·laboracions empresarials, tant donacions de productes com aportacions econòmiques o col·laboracions d’altres tipologies, com ara la cessió d’espais, de vehicles o de maquinària industrial.

Responsables de la Creu Roja i de Mercadona a Catalunya en un moment de la donació

Responsables de la Creu Roja i de Mercadona a Catalunya en un moment de la donació.

Lliurament de productes de Mercadona a la Creu Roja a Catalunya

Lliurament de productes de Mercadona a la Creu Roja a Catalunya.