Moment del lliurament de productes de Mercadona al Banc d’Aliments d’Almeria

Mercadona lliura més de 3.500 quilos de productes de primera necessitat al Banc d’Aliments d’Almeria

03 de gener de 2023
  • La companyia referma la seva col·laboració amb el Banc d'Aliments d'Almeria amb la donació de sucs, cereals, oli i tonyina en conserva, entre les diferents iniciatives socials que duu a terme.
  • En total i al tancament de novembre (última dada disponible), la companyia havia donat més de 360 tones d'aliments, xifra que equival a més de 6.000 carretons de la compra, a la província.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, continua reforçant el seu procés de donacions i ha lliurat més de 3.500 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments d’Almeria. En concret, ha donat productes com sucs, cereals, oli i tonyina en conserva.

Luis Docavo, president del Banc d'Aliments d'Almeria, ha volgut destacar: "En nom dels beneficiaris últims d'aquests aliments i de les entitats de repartiment, volem agrair a Mercadona la seva col·laboració amb el nostre Banc d'Aliments, que fa possible ajudar les persones que en aquests moments es troben en dificultats."

Conchi Parra, directora de Relacions Externes de la companyia a Almeria, destaca: "Des de Mercadona, duem a terme diferents iniciatives socials entre les quals hi ha les donacions per poder arribar als col·lectius més desfavorits. A més de col·laborar amb el Banc d'Aliments, col·laborem amb donacions diàries amb 11 entitats socials de la província d'Almeria des de 14 botigues."

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 450 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, el 2021 la companyia va donar un total de 20.600 tones d'aliments, un 21 % més que l’any 2020, a totes aquestes entitats i organitzacions.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual. Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’economia circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Moment del lliurament de productes de Mercadona al Banc d’Aliments d’AlmeriaMoment del lliurament de productes de Mercadona al Banc d’Aliments d’Almeria.