Nou carretó de Mercadona a la zona de congelats d'un supermercat

Mercadona lliura al Banc d'Aliments de La Rioja 5.000 quilos de productes de primera necessitat

29 de juny de 2018
  • La cadena de supermercats ha donat 76,8 tones de productes de primera necessitat el 2017 a La Rioja.

Mercadona ha donat al Banc d'Aliments de La Rioja 5.000 quilos de productes de primera necessitat (llet, oli i llegums cuits). Es renova així el conveni de col·laboració entre les dues entitats mitjançant el qual Mercadona, en els últims cinc anys, ha donat al Banc d'Aliments de La Rioja 21.000 quilos de productes de primera necessitat. Aquest conveni també ha permès la participació dels supermercats de Mercadona en les campanyes anomenades "Gran Recapte" i "Operació Quilo", en què la resposta solidària dels clients ha permès sumar més quilos de productes als que dona Mercadona.

En el lliurament han estat presents José Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc d'Aliments de La Rioja, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja. Flandes ha subratllat que "accions com aquesta són estratègiques per impulsar el creixement compartit que promovem des de Mercadona". Per la seva banda, Pascual-Salcedo ha agraït "que Mercadona mantingui el seu compromís amb la solidaritat de La Rioja a través d'un conveni que, any rere any, seguim signant; és el millor exemple per seguir ajudant els gairebé 11.000 habitants de La Rioja que es troben en situació de necessitat, molts d'ells ja en una pobresa crònica amb què hem de lluitar des de fronts molt diferents".

En el marc de la seva responsabilitat social empresarial, Mercadona no només fa aquesta col·laboració amb el Banc d'Aliments de La Rioja, sinó que també col·labora diàriament amb el menjador social Cocina Económica de Logronyo, al qual dona productes de primera necessitat. Aquestes col·laboracions van aconseguir, l'any passat, 76,8 tones d'aliments donats a La Rioja.

Sobre Mercadona a La Rioja

Mercadona té 9 botigues a La Rioja (5 a Logronyo i 1 a Alfaro, Arnedo, Calahorra i Haro) i una plantilla de 517 persones, totes elles amb ocupació estable i de qualitat. A més, la companyia manté relació comercial amb 805 pimes i el 2017 ha fet compres a proveïdors de La Rioja per valor de 357 milions d'euros, un 9,5 % més que l'any anterior. L'aposta de Mercadona per la fruita i la verdura de proximitat ha fet que compri a La Rioja 3,8 milions de quilos de bolets i xampinyons, 2,3 milions de quilos de pera conferència i 346.000 quilos de coliflor de Calahorra.

Sobre el Banc d'Aliments de La Rioja

El Banc d'Aliments de La Rioja és una fundació benèfica de caràcter social, aconfessional i sense ànim de lucre que està integrada a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i a la Federació Europea de Bancs d'Aliments (FEBA). Formada per un grup de voluntaris de La Rioja, la fundació s'encarrega de recollir aliments procedents d'excedents d'empreses d'alimentació i donacions de particulars i repartir-los entre la gent necessitada de La Rioja. El 2017 van distribuir, a través de 103 entitats col·laboradores, un total d’1.198.540 quilos d'aliments a 10.784 beneficiaris.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia de RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.