Lliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments de Huelva

Mercadona lliura 8.500 quilos de productes bàsics al Banc d’Aliments de Huelva

04 de juny de 2024
  • La companyia va donar més de 238 tones d'aliments i productes bàsics durant l’any 2023 perquè la institució atengués els seus 15.000 usuaris de la província.
  • Mercadona reforça així el seu compromís social amb el Banc d'Aliments de Huelva, que enguany celebra el seu 25è aniversari.

En el marc de la seva estratègia de responsabilitat social, Mercadona ha donat 8.500 quilos de productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Huelva. Amb aquesta aportació, la companyia de supermercats físics i de venda online reforça el seu compromís amb la institució, que enguany celebra el seu 25è aniversari, perquè continuï atenent les necessitats bàsiques dels 15.000 usuaris que té a la província de Huelva.

La donació de Mercadona es compon d'oli d'oliva (més de 2.100 unitats), llet sencera (300 litres), filets de verat en oli d'oliva (2.160 llaunes), tonyina clara en oli de gira-sol (més de 1.000 unitats), sucre (1.400 paquets), cigrons cuits (1.140 pots) i llenties cuites (760 pots).

Durant el lliurament de la donació, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Huelva, Marta Rosa, ha recordat que la companyia té un "compromís ferm amb les entitats que donen servei als col·lectius més desfavorits". Es tracta d’institucions com el Banc d'Aliments de Huelva, al qual la representant de Mercadona reconeix "la tasca lloable que fa amb la societat de Huelva més vulnerable des de fa 25 anys".

Per la seva banda, el president del Banc d'Aliments de Huelva, Juan Manuel Díaz Cabrera, ha mostrat la seva "satisfacció, una vegada més, per la solidaritat demostrada en les donacions de Mercadona, que són un gran suport per al Banc d'Aliments".

Pla d'Acció Social de Mercadona

D’aquesta manera, Mercadona es torna a solidaritzar un any més amb els col·lectius més vulnerables i fa un esforç important per ampliar la seva xarxa de col·laboració amb entitats socials. Al tancament de l’exercici passat, ja col·laborava amb 762 entitats socials, fet que es va traduir en el lliurament de 23.100 tones de productes en el conjunt de l'any, que equivalen a més de 380.000 carretons de compra.

En el cas de Huelva, la companyia va donar l’any passat més de 238,9 tones d'aliments de primera necessitat a les 15 entitats socials amb què col·labora. Aquest volum es traduiria en un total de 3.983 carretons de compra.

També ha col·laborat en les diferents campanyes de recollida d'aliments que organitza la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), com el Recapte Primavera, celebrat entre el 24 de maig i el 2 de juny, o el Gran Recapte d'Aliments, que el 2023 es va celebrar al novembre i gràcies al qual entre la companyia i els seus clients es van donar més de 2,6 milions d'euros per transformar-los íntegrament en aliments.

Una política integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Mercadona també col·labora amb fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de la companyia és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’economia circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament d’aliments de Mercadona al Banc d’Aliments de HuelvaRepresentants de Mercadona i del Banc d'Aliments de Huelva durant la donació.