Responsable de Mercadona i Bancs d’Aliments d’Euskadi.

Mercadona lliura 8.500 quilos de productes a la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi

21 de juliol de 2017
  • La cadena de supermercats renova el seu Conveni de col·laboració amb la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi.
  • Mercadona ha donat 166,8 tones de productes de primera necessitat en 2016 a Euskadi.

Mercadona ha donat a la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi 8.500 quilos de productes de primera necessitat. Concretament, s'ha tractat de llet, oli i llegums cuits. Aquesta donació forma part de la renovació del compromís adquirit amb la signatura del conveni de col·laboració entre ambdues entitats. En el mateix també s'inclouen altres aspectes, com la participació de les botigues de la cadena de supermercats a Euskadi en campanyes de recollida d'aliments organitzades per la Federació.

En el lliurament han estat presents Daniel Fernández, president de la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi; José Manuel Pineda, president del Banc d'Aliments de Guipúscoa; José Andrés Gabilondo, vicepresident del Banc d'Aliments d’Àlaba; Luis Crovetto, vicepresident del Banc d'Aliments de Biscaia; i Patricia Cortizas, directora de Relacions Externes de Mercadona a Euskadi. Cortizas ha remarcat “la important tasca” que desenvolupa la Federació en recollir i repartir aliments “entre els més necessitats. Com a part de la responsabilitat social de Mercadona volem recolzar-los”. Per la seva banda, des de la Federació han agraït “l'ajuda de Mercadona” perquè “sense aquestes donacions no podríem dur a terme el nostre treball”.

Com a part de la seva responsabilitat social corporativa, Mercadona no només realitza aquesta col·laboració amb la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi, també col·labora diàriament amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria-Gasteiz, que atén diàriament una mitjana de 600 persones, i amb les Hermanitas de los Pobres de Bilbao i Vitòria-Gasteiz.

La col·laboració amb entitats socials a Euskadi, durant 2016, va assolir les 166,8 tones d'aliments donats. Mercadona col·labora amb més de 120 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i entitats benèfiques i, en 2016, va donar 6.500 tones d'aliments, equivalents a uns 108.000 carros de la compra.

Sobre Mercadona a Euskadi

Mercadona manté la seva aposta decidida per Euskadi, on compta amb 13 botigues: 5 a Vitòria-Gasteiz (Araba/Àlaba), tres a Bilbao, una a Barakaldo i una a Basauri (Biscaia); i una a Irun, Eibar i Oiartzun (Guipúscoa). La seva plantilla està composta per 691 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Està construint un bloc logístic a Vitòria-Gasteiz que suposarà una inversió de 50 milions d'euros, en una primera fase, així com la creació de 100 llocs de treball, i proveirà als supermercats de la zona nord. Així mateix, té relació comercial amb 1.240 pimes d'aquesta comunitat i en 2016 ha realitzat compres a proveïdors bascos per valor de 370 milions d'euros. L'aposta de Mercadona pel producte local ha fet que, durant l'última campanya, compri 236.000 quilos de creïlla d'Àlaba, més de 3.900 tones de peix fresc en les costes biscaina i guipuscoana i més de 40.000 quilos de kiwi.

Sobre la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi

La Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi integra al Banc d'Aliments d’Àlaba, al de Biscaia i al de Guipúscoa i, al seu torn, està integrada dins de les Federacions Espanyola i Europea de Bancs d'Aliments (FESBAL). Busca millorar les condicions alimentàries de persones en risc o situació d'exclusió social, com a base per a la seva integració.

 

Imatge capçalera: José Manuel Pineda, president del Banc d'Aliments de Guipúscoa; Daniel Fernández, president de la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi; Patricia Cortizas, directora de Relacions Externes de Mercadona a Euskadi; i Luis Crovetto, vicepresident del Banc d'Aliments de Biscaia.