Lliurament aliments de Mercadona

Mercadona lliura 7.000 quilos de productes al Banc dels Aliments de Granada

26 de novembre de 2018
  • Mercadona reforça així el conveni que manté amb l'entitat des del 2013.
  • La cadena de supermercats participarà en el Gran Recapte un any més a través dels seus centres, a finals de novembre.

 

En el marc del conveni de col·laboració subscrit amb el Banc dels Aliments de Granada, la companyia de supermercats Mercadona ha lliurat 7.000 quilos de productes de primera necessitat per distribuir-los entre les persones més necessitades a través de les diferents entitats benèfiques que col·laboren amb el Banc dels Aliments.

Mercadona col·labora, a més, en l'organització de les Operacions Quilo que el Banc dels Aliments porta a terme en els seus supermercats al llarg de l'any i en el Gran Recapte que tindrà lloc els propers 30 de novembre i 1 de desembre.

El president del Banc dels Aliments de Granada, Indalecio García, ha mostrat el seu agraïment a Mercadona: "La generositat de Mercadona amb el Banc dels Aliments de Granada és enorme i cada dia que passa ho és més. Amb ells, ens uneix una relació cada vegada més estreta i satisfactòria, en què treballem junts en la consciència que el problema de l'escassetat d'aliments segueix existint per a moltes famílies desfavorides de Granada i que aquestes necessitats no han de ser de les persones que les pateixen; han de ser cosa de tots nosaltres".

D'altra banda, cal destacar que la companyia segueix desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a la província de Granada, on ja col·labora amb sis menjadors socials repartits per tota la província, als quals entrega diàriament productes de primera necessitat: Regina Mundi, Cruz Blanca i Edicoma a Granada Capital, Emaús a Baza, Creu Roja a Loja i Emaús a Guadix.

Les donacions es fan diàriament mitjançant els recursos logístics i humans de Mercadona, que porten a cadascun dels menjadors socials els productes i els lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els menjadors socials preparin els àpats.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir-ne al desenvolupament i el progrés de manera sostenible. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs dels aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.