E. Alonso (president del Banc dels Aliments) amb representants de Mercadona durant el lliurament

Mercadona lliura 689.000 quilos d’aliments a entitats socials de les comarques de Tarragona durant el 2020

04 de febrer de 2021
  • Col·labora diàriament amb 27 entitats socials i organitzacions benèfiques, i hi participen els 34 supermercats que la cadena té a les comarques tarragonines.
  • Avui dona 13.500 litres de llet sencera Hacendado al Banc dels Aliments.
  • A Catalunya ha lliurat més de 3 milions de quilos de productes de primera necessitat a 156 entitats.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha reforçat el seu compromís solidari amb Tarragona durant el 2020, a conseqüència de la situació excepcional ocasionada per la covid-19, amb la donació de 689.000 quilos d’aliments, xifra que representa un 31 % més que el 2019, any en què en va lliurar 475.080 quilos.

Les donacions s’han fet a 27 entitats socials i organitzacions benèfiques de les comarques tarragonines, com ara el Banc dels Aliments, Càritas i la Creu Roja, entre d’altres.

A Catalunya, la companyia ha lliurat més de 3 milions de quilos de productes de primera necessitat a 156 entitats socials durant l’any passat, cosa que representa doblar la xifra del 2019, any en què en va lliurar 1.478.000 quilos.

A més, cal afegir que el 2020 Mercadona ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda, però sí per al consum, i des del mes de setembre passat hi participen les 250 botigues que la cadena té a Catalunya, 34 a les comarques de Tarragona.

Pel que fa als productes, la cadena de supermercats ha lliurat aliments, tant secs com frescos, com ara llet, llegums, pasta, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motlle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre d’altres, i també articles d’higiene personal, entre els quals destaquen xampús, gels i desodorants.

En aquest sentit, avui fa efectiva una nova donació de 13.500 litres de llet sencera Hacendado al Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona. Durant l’acte de lliurament, el president del Banc dels Aliments, Eusebio Alonso, ha posat de manifest: “Rebem de Mercadona una nova donació de 13.500 litres de llet de primeríssima qualitat, que repartirem des d'avui mateix entre les 32.000 persones que atenem en aquests moments.” Alonso ha afegit: "Fa anys que la cadena de supermercats mostra la seva generositat i col·labora amb les persones amb més dificultats, a través dels bancs d'aliments.” En aquesta línia, el president ha destacat que "són moments de gran necessitat i tota ajuda és necessària".

Per la seva banda, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona, Beatriz Feced, ha agraït “la tasca que estan duent a terme les entitats socials com el Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona” i ha assenyalat: “Les donacions fetes, en uns moments molt difícils per a moltes famílies, obeeixen la voluntat de complir les nostres obligacions com a part integrant de la societat i ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, l’increment de les demandes que arriben a les entitats socials.”

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, el 2020 la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 17.000 tones d'aliments, de les quals més de 3.000 s’han donat a Catalunya. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que la companyia va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats amb què col·labora habitualment. 

La companyia també col·labora estretament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

E. Alonso (president del Banc dels Aliments) amb representants de Mercadona durant el lliuramentE. Alonso (president del Banc dels Aliments) amb representants de Mercadona durant el lliurament.

Logo EActiVat