Donació d'aliments de Mercadona

Mercadona lliura 4.700 quilos de productes al Banc d'Aliments de Cadis

08 de novembre de 2018
  • Mercadona reforça així el conveni que manté amb l'entitat des del 2013.
  • Un any més, la cadena de supermercats participarà a través dels seus centres en el Gran Recapte a finals de novembre.

En el marc del conveni de col·laboració subscrit amb el Banc d'Aliments de Cadis, la companyia de supermercats Mercadona ha lliurat 4.709 quilos de productes de primera necessitat per distribuir-los entre les persones més necessitades a través de les diferents entitats benèfiques que col·laboren amb el Banc d'Aliments.

Mercadona col·labora, a més, en l'organització de les Operacions Quilo que el Banc d'Aliments porta a terme en els seus supermercats al llarg de l'any i en el Gran Recapte que tindrà lloc els propers 30 de novembre i 1 de desembre.

La presidenta del Banc d'Aliments de Cadis, Salud González, ha mostrat el seu agraïment a Mercadona: "Accions com aquestes ens animen a seguir treballant per les causes socials i construir una societat més justa. Les seves donacions alimentàries i també el conveni de col·laboració subscrit entre totes dues entitats en Operacions Quilo i el Gran Recapte ens ajuden a seguir fent la nostra tasca".

D'altra banda, cal destacar que la companyia segueix desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a la província gaditana, on ja col·labora amb cinc menjadors socials, amb lliuraments diaris de productes de primera necessitat des dels seus centres: Virgen Poderosa, a Cadis capital, Padre Cruceyra, d’Algesires, i tres menjadors amb què ha començat a col·laborar recentment: Amigas al Sur, a Cadis capital, Nuevo Ciclo, a Jerez de la Frontera, i Nuevo Hogar Betania, a La Línea de la Concepción.

Les donacions es fan diàriament mitjançant els recursos logístics i humans de Mercadona, que porten els productes a cada un dels menjadors socials i els lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparin els àpats.

Mercadona a la província de Cadis

Mercadona té 50 supermercats a la província gaditana i una plantilla de 2.480 persones amb ocupació estable i de qualitat, després de crear 105 llocs de treball fixos el 2017. La inversió de la companyia en la seva xarxa de botigues a Cadis va arribar als 23 milions d'euros l'any passat i les compres a proveïdors van assolir els 262 milions d'euros.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir-ne al desenvolupament i al progrés de manera sostenible. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.