Nous carros apilats en un supermercat Mercadona.

Mercadona lliura 4.000 quilos de productes de primera necessitat a la Fundació Banc d'Aliments de Navarra

24 de juliol de 2017
  • La cadena de supermercats ha donat 227,9 tones de productes de primera necessitat en 2016 a Navarra a diferents entitats. 

Mercadona ha donat a la Fundació Banc d'Aliments de Navarra (BAN) 4.000 quilos de productes de primera necessitat. Concretament, s'ha tractat de llet, oli d'oliva i de girasol i llegums cuits. Es renova així el conveni de col·laboració entre ambdues entitats, que va començar el 2013. Des de llavors, Mercadona ha donat al BAN 12.500 quilos de productes de primera necessitat. Aquest conveni també ha permès la participació dels supermercats de Mercadona a Navarra en les campanyes denominades “Gran Recollida” on la resposta solidària dels seus clients ha permès sumar més quilos de productes als donats per Mercadona.

En el lliurament han estat presents Gregorio Yoldi, president de la Fundació Banc d'Aliments de Navarra, i Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Navarra. Flandes ha remarcat que Mercadona és conscient de “la importància vital de la labor que desenvolupen entitats com el BAN. Per això, forma part de la nostra responsabilitat social corporativa oferir-los un suport continuat en el temps”. Per la seva banda Yoldi ha agraït la donació ja que “són aquestes accions les que ens permeten ajudar als més de 30.000 navarresos als que arriben els nostres aliments”.

Com a part de la seva responsabilitat social corporativa, Mercadona no només realitza aquesta col·laboració amb el BAN, també col·labora diàriament amb la Fundació Ilundáin Haritz Berri, les Hermanitas de los Pobres de Pamplona i el menjador solidari Paris 365 donant productes de primera necessitat. Totes aquestes col·laboracions van assolir, durant 2016, les 227,9 tones d'aliments donats. Mercadona col·labora amb més de 120 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i entitats benèfiques i, en 2016, va donar 6.500 tones d'aliments, el que equival a uns 108.000 carros de la compra.

Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Navarra, i Gregorio Yoldi, president del Banc d'Aliments de Navarra.Imanol Flandes, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Navarra, i Gregorio Yoldi, president del Banc d'Aliments de Navarra.

Sobre Mercadona a Navarra

Mercadona manté la seva aposta decidida per Navarra, on ja compta amb 10 botigues i una plantilla de 416 persones, totes elles amb ocupació estable i de qualitat. A més, la companyia manté relació comercial amb 667 pimes d'aquesta comunitat i en 2016 ha realitzat compres a proveïdors navarresos per valor de 270 milions d'euros, un 25% més que l'any anterior. Exemples dels seus proveïdors agroalimentaris i de la seva aposta pel producte local, són la compra d'1 milió de quilos de carxofa a Tudela, el que suposa un increment del 42 % respecte a la campanya anterior; així com la compra de 4.000 quilos d'espàrrec blanc amb IGP Navarra, 4,2 milions de quilos de ceba i més de 400.000 quilos de pebrot vermell i verd.

Sobre la Fundació Banc d'Aliments de Navarra

El Banc d'Aliments de Navarra (BAN) és una fundació benèfica, integrada en les Federacions Espanyola i Europea de Bancs d'Aliments (FESBAL) des de 1996, que té com a objectiu prioritari la millora de les condicions alimentàries dels grups de persones en risc o situació d'exclusió social, com a base per a la seva integració, i la lluita contra el desaprofitament alimentari. En 2016 els 194 voluntaris del BAN han distribuït 4.035 tones d'aliments, a través de 217 entitats socials de Navarra, el que ha permès lliurar 121 quilos per persona a cadascun dels 33.317 usuaris del BAN.