Façana botiga Mercadona

Mercadona lliura 3.900 quilos de productes al Banc dels Aliments de Ceuta

23 de setembre de 2019
  • La companyia reforça així el conveni que manté amb l'entitat d’ençà de la seva implantació a la ciutat autònoma.
  • Mercadona col·labora, a més, en les campanyes de recollida d'aliments que el Banc dels Aliments porta a terme als seus supermercats al llarg de l'any. 

En el marc del conveni de col·laboració subscrit amb el Banc dels Aliments de Ceuta, la companyia de supermercats Mercadona ha lliurat 3.900 quilos de productes de primera necessitat per a distribuir-los entre les persones més necessitades, a través de les diferents entitats benèfiques que col·laboren amb el Banc dels Aliments. En virtut d’aquest acord, Mercadona participa a més en les diferents campanyes de recollida d'aliments que organitza el Banc dels Aliments a la ciutat autònoma.

El president del Banc dels Aliments de Ceuta, Pedro Mariscal, ha mostrat el seu agraïment a Mercadona "per aquesta donació que ens permet desenvolupar la nostra tasca i que servirà per pal·liar les necessitats alimentàries de moltes persones necessitades a Ceuta, amb independència de la seva col·laboració logística en les operacions quilo que es fan a les seves botigues durant l'any".

Com a part de la seva responsabilitat social empresarial, Mercadona no només fa aquesta col·laboració amb el Banc dels Aliments de Ceuta, sinó que també col·labora diàriament amb la casa familiar Nuestra Señora de los Ángeles de la congregació Hermanos de la Cruz Blanca a través del lliurament diari de productes de primera necessitat. Es tracta de productes aptes per al consum, però no per a la venda, segons els criteris de la companyia. La donació es fa diàriament gràcies als recursos logístics i humans que també aporta Mercadona. Els productes es lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària.

El Banc dels Aliments de Ceuta és una associació sense ànim de lucre que té la finalitat d’aprofitar els excedents d'aliments que se’n deriven de la producció i la comercialització, emmagatzemant-los i distribuint-los entre organitzacions assistencials de Ceuta reconegudes legalment.

Mercadona a Ceuta

La cadena de supermercats té dos establiments a la ciutat autònoma de Ceuta. El primer supermercat, ubicat a La Almadraba, es va inaugurar el mes de setembre passat i el desembre del 2018 va obrir la botiga situada a l'avinguda d'España. Totes dues obertures han permès ampliar la plantilla de la companyia, ja que s’han incorporat 177 treballadores i treballadors amb ocupació estable i de qualitat. Així mateix, la inversió total realitzada en aquests dos nous supermercats ha estat de 17,9 milions d'euros.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir-ne al desenvolupament i el progrés de manera sostenible. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb 170 menjadors socials i 60 bancs dels aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.