Furgoneta de repartiment de Mercadona

Mercadona lliura 3.000 quilos de productes al Banc d'Aliments d’Àlaba

08 de agost de 2018
  • Mercadona ha donat més de 486.000 quilos de productes de primera necessitat el 2017 al País Basc.

Mercadona ha donat al Banc d'Aliments d’Àlaba 3.000 quilos de productes de primera necessitat, concretament, llet, oli i llegums cuits. Aquesta acció ha suposat la renovació del conveni de col·laboració que Mercadona manté amb el Banc d'Aliments d’Àlaba, des de la seva implantació al territori. El conveni inclou, a més, altres ajuts, com ara la donació diària de productes de primera necessitat i la participació en les diferents campanyes de recollida d'aliments que organitza el Banc d'Aliments d’Àlaba.

En el lliurament han estat presents Daniel Fernández, president del Banc d'Aliments d’Àlaba, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc. Oca ha afirmat que "la nostra col·laboració amb el Banc d'Aliments d’Àlaba és una mostra més de les accions que Mercadona desenvolupa en el marc de la seva Responsabilitat Social Empresarial en aquest territori". Per la seva banda, Fernández ha agraït "l'ajut que ens presta Mercadona, amb què col·laborem des de la implantació de les seves primeres botigues a Àlaba". 

En el marc de la seva responsabilitat social empresarial, Mercadona no només realitza aquesta col·laboració amb el Banc d'Aliments d’Àlaba, sinó que també col·labora diàriament amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria i amb els Bancs d'Aliments de Biscaia i Guipúscoa. L'any passat aquestes col·laboracions van superar els 486.000 quilos d'aliments donats al País Basc.

Momento de la entrega de alimentos al Banco de Alimentos de ArabaDaniel Fernández, president del Banc d’Aliments d’Àlaba, y Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc.

Mercadona al País Basc

Mercadona té quinze botigues al País Basc: cinc a Vitòria (Àlaba), tres a Bilbao, una a Barakaldo, Basauri i Santurtzi (Biscaia), i una a Irun, Eibar, Oiartzun i Sant Sebastià (Guipúscoa). La seva plantilla es compon de 1.382 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Ha culminat la primera fase de la construcció del seu bloc logístic a Vitòria amb una inversió de 50 milions d'euros i la creació de 200 llocs de treball. Així mateix, té relació comercial amb 1.308 pimes d'aquesta comunitat i el 2017 ha fet compres a proveïdors bascos per valor de 423 milions d'euros. L'aposta de Mercadona pel producte local ha fet que, durant l'última campanya, compri 5.500 tones de peix fresc de les llotges de Biscaia i Guipúscoa, 236.000 quilos de patata d'Àlaba amb Euskolabel, més de 252.000 unitats de brioix de mantega i més de 12.000 pebrots.

Banc d'Aliments d’Àlaba

El Banc d'Aliments d'Àlaba lluita contra la fam al territori alabès des del 1998. Per a això recull aliments gratuïtament, els selecciona i els recicla. Així aconsegueix lluitar contra el malbaratament d'aliments i tenir cura del medi ambient. El 2017 els 54 voluntaris del Banc d'Aliments d'Àlaba han distribuït, a través de 66 entitats col·laboradores, un total de 1.757 tones d'aliments a 5.532 beneficiaris.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.