Responsables de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant la donació

Mercadona lliura 27.300 unitats de llentia cuita a la Creu Roja a Catalunya

14 de maig de 2020
  • En total, durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19, la companyia ha lliurat prop de 365.000 quilos de productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya.
  • Des de l'inici de la crisi, la Creu Roja ha distribuït 620.910 quilos d'aliments i ha fet 60.014 lliuraments de productes de primera necessitat a més de 154.000 persones a Catalunya.
  • Reforça les donacions d'aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiu avui el lliurament de 27.300 unitats de llentia cuita (xifra que equival a 26 palets, és a dir, 15.500 quilos) a la Creu Roja a Catalunya.

La nova donació que s’ha fet avui forma part de les que la companyia està duent a terme des del 27 de març passat, atesa la situació excepcional ocasionada per la COVID-19. En total, i fins avui, ha lliurat prop de 365.000 quilos d’aliments, tant secs com frescos, a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya. Mercadona dona resposta així a la crida del Pla Creu Roja RESPON en vista de les necessitats derivades de la COVID-19 i reforça les donacions per ajudar a pal·liar les demandes de les persones més necessitades, en la mesura del possible.  

En aquest sentit, el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha manifestat: "Gràcies a aquesta aportació de producte per part de Mercadona, podrem reforçar la distribució d'aliments per l'increment d'un 30 % de les famílies de Catalunya que es troben en risc d'exclusió social a causa de la pandèmia, perquè han perdut la feina o perquè han patit un ERTO i, en aquest moment, no tenen ingressos fixos."

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Girona i Barcelona nord, Santi Mont, ha agraït “la tasca que estan duent a terme les entitats socials com la Creu Roja” i ha posat de manifest: “Amb aquesta nova donació feta avui s’hauran lliurat prop de 365.000 quilos d’aliments a diverses entitats i organitzacions benèfiques de Catalunya en poc més de sis setmanes per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb la Creu Roja, els quatre bancs dels aliments de Catalunya i altres entitats socials, la cadena de supermercats també dona productes a 35 menjadors socials de Catalunya. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cadascun dels menjadors socials i els lliura en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

De fet, durant el 2019, la companyia va donar més de 1.478 tones d’aliments a totes aquestes entitats i organitzacions socials de Catalunya.

Pla Creu Roja RESPON: una resposta integral i coordinada a Catalunya

Des de l’inici de la crisi, a mitjans de març, un equip de 6.382 persones voluntàries i tècniques de la Creu Roja ha distribuït 620.910 quilos d’aliments i ha fet 60.014 lliuraments de productes de primera necessitat, com ara medicaments, lots higiènics  o roba, a les 154.042 persones en risc d’exclusió social ateses en més de 150 municipis catalans.

Cal destacar molt especialment les més de 4.000 sol·licituds noves d’incorporació com a voluntariat, en especial de joves estudiants, aturats o afectats per ERTO en aquest període de la pandèmia, 3.200 de les quals ja s’han fet efectives. 

Atesa la situació excepcional, en el marc del Pla Creu Roja RESPON, la Creu Roja està reforçant les aliances publicoprivades en aquests moments i en previsió d'un increment notable de la demanda de distribució d'aliments per a les setmanes vinents respecte a la situació prèvia a l'actual.

De fet, en aquesta crisi provocada per la pandèmia, s’han aconseguit més de 189 col·laboracions empresarials -2.500 a tot l’Estat-, tant donacions de productes (108 empreses) com aportacions econòmiques (50) o col·laboracions d’altres tipologies (31), com ara la cessió d’espais, de vehicles o de maquinària industrial.

Responsables de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant la donacióResponsables de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant la donació.

Responsables de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant la donacióResponsables de la Creu Roja i Mercadona a Catalunya durant la donació.

 

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà