Logotip Mercadona en façana botiga

Mercadona lliura 2.500 quilos de productes al Banc dels Aliments de Guipúscoa

06 de agost de 2019
  • Mercadona ha donat més de 921.000 quilos de productes de primera necessitat el 2018 al País Basc.

Mercadona ha donat al Banc dels Aliments de Guipúscoa 2.500 quilos de productes de primera necessitat, concretament llet i oli. Aquesta acció ha suposat la renovació del conveni de col·laboració que Mercadona manté amb el Banc dels Aliments de Guipúscoa, des de la seva implantació al territori. El conveni inclou, a més, altres ajuts, com ara la donació diària de productes de primera necessitat i la participació en les diferents campanyes de recollida d'aliments que organitza el Banc dels Aliments de Guipúscoa.

En el lliurament han estat presents José Manuel Pineda, president del Banc dels Aliments de Guipúscoa, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc. Oca ha explicat que "és la col·laboració amb entitats com el Banc dels Aliments de Guipúscoa el que ens permet demostrar amb fets la implicació de Mercadona en la societat basca". Per la seva banda, Pineda ha agraït "aquesta donació i l'ajut diari de Mercadona, que ens permet desenvolupar la nostra tasca de combatre la pobresa al territori".

En el marc de la seva responsabilitat social empresarial, Mercadona no només realitza aquesta col·laboració amb el Banc dels Aliments de Guipúscoa, sinó que també col·labora diàriament amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria i amb els Bancs dels Aliments d’Àlaba i Biscaia. L'any passat aquestes col·laboracions van superar els 921.000 quilos d'aliments donats al País Basc.

Carlos Martínez i José Manuel Pineda, vicepresident i president del Banc dels Aliments de Guipúscoa, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País BascCarlos Martínez i José Manuel Pineda, vicepresident i president del Banc dels Aliments de Guipúscoa, i Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona al País Basc.

Mercadona al País Basc

Mercadona té divuit botigues al País Basc: cinc a Vitòria (Àlaba), tres a Bilbao, una a Barakaldo, Basauri, Santurtzi, Berango i Leioa (Biscaia), i una a Irun, Eibar, Oiartzun, Sant Sebastià i Elgoibar (Guipúscoa). La seva plantilla es compon de 1.640 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Ha iniciat la segona fase de la construcció del seu bloc logístic a Vitòria, que assorteix els supermercats del País Basc, Navarra, La Rioja, Cantàbria i Burgos. Per a això, el 2018 ha invertit 56 milions d'euros, destinats a posar en marxa l'àrea de congelats i a iniciar la construcció d'una planta d'elaboració de pa i una nova nau de secs, totalment automatitzada. Una altra mostra de l'aposta de Mercadona pel País Basc són els 442 milions d'euros en compres realitzades a proveïdors bascos el 2018, fet que suposa un increment del 4,5 % respecte a l'any anterior, així com la inversió de 73,5 milions d' euros.

Banc dels Aliments de Guipúscoa

Constituït el 1997, el Banc dels Aliments de Guipúscoa té per objectiu la lluita contra el malbaratament a favor dels més necessitats al nostre entorn. El 2018, els 210 voluntaris del Banc dels Aliments de Guipúscoa han distribuït, a través de 201 entitats col·laboradores, més de 2.500 tones d'aliments a 18.663 beneficiaris, una mitjana de 135 quilos per persona.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors totaler.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.