Donació de Mercadona a la llar Santa Teresa Jornet a Guadix

Mercadona lliura 12.180 litres de llet al Banc d’Aliments de Granada

21 de maig de 2020
  • Mercadona reforça les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les necessitats derivades d’aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Fins ara, la companyia ha donat més de 97 tones d’aliments de primera necessitat al Banc d’Aliments i a altres entitats socials de la província de Granada.
  • A més, la companyia comença a col·laborar amb la llar San José a Baza i amb la llar Santa Teresa Jornet a Guadix, que se sumen a les sis entitats socials amb què ja col·labora a la província.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, la companyia ha fet una nova donació de 12.180 litres de llet al Banc d'Aliments de Granada, que se suma a les que Mercadona ha fet a l'entitat durant les darreres setmanes. A més, ja ha iniciat el lliurament d'aliments a dues noves entitats socials, la llar San José a Baza i la llar Santa Teresa Jornet a Guadix, de manera que actualment col·labora amb vuit entitats i organitzacions socials repartides per tota la província.

En el compromís de fer costat als col·lectius més desfavorits, la companyia ha reforçat el seu procés de donacions a la província i ha implementat noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions. Del començament d’any ençà, ha lliurat més de 119.000 quilos d'aliments a Granada, dels quals més de 22.000 quilos han anat destinats al Banc d’Aliments de Granada i més de 97.000 quilos, a entitats socials.

Conchi Parra, directora de Relacions Externes de Mercadona a Granada, ha destacat: “Estem vivint una situació d'excepcionalitat que és molt canviant, fet que requereix per part nostra molta agilitat en les decisions, amb el suport d’especialistes com són el Banc d'Aliments de Granada i els menjadors socials de la província. El nostre objectiu és donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquests moments tan complexos i esperem que aquestes donacions que estem duent a terme ajudin a assolir aquest objectiu."

D’altra banda, Indalecio García, president del Banc d’Aliments de Granada, trasllada "la gratitud enorme d'aquest Banc d'Aliments a Mercadona pel seu compromís constant amb nosaltres, per l'empatia i l’amabilitat que ens transmet sempre tot el seu personal, i per la continuïtat i la constància en la seva acció solidària amb els més febles".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 250 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats socials de tot Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 4.900 tones d'aliments -4.674 a Espanya i 210 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment. Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de Mercadona al Banc d’Aliments de GranadaDonació de Mercadona al Banc d’Aliments de Granada.

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà