Representants de la Creu Roja i de Mercadona a Catalunya en un moment de la donació

Mercadona lliura 10.800 litres de llet a la Creu Roja a Catalunya

29 de abril de 2021
  • Col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i participen els 250 supermercats que la cadena té a Catalunya.
  • Del començament d’any ençà, la companyia ha lliurat 1.652.000 quilos de productes de primera necessitat a entitats socials catalanes, que se sumen a les més de 3.000 tones donades durant el 2020.
  • Reforça el seu compromís solidari i continua incrementant les donacions a conseqüència de la situació derivada de la COVID-19.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha fet efectiu avui el lliurament de 10.800 litres de llet sencera Hacendado a la Creu Roja a Catalunya.

La nova donació feta avui a la Creu Roja forma part de les que la cadena està duent a terme a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia. En total, des de l’1 de gener fins avui, ha lliurat 1.652.000 quilos d’aliments, tant secs com frescos, i articles d’higiene personal, que se sumen a les més de 3.000 tones (concretament 3.036) donades durant el 2020, any en què va doblar les donacions.

Mercadona col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu del territori, com ara els quatre bancs dels aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les seves entitats col·laboradores, la Creu Roja a Catalunya i el Banc de Productes no Alimentaris La Nau, entre d’altres. Del total d’entitats, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a Tarragona, 22 a Girona i 9 a les lleidatanes. A més, cal afegir que ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda, però sí per al consum. Des del mes de setembre passat, hi participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, 250 en total.

El gener, Mercadona ja va fer efectiu un primer lliurament de 21.600 litres de llet sencera Hacendado a la Creu Roja i durant el març, una segona donació de 27.300 unitats de llentia cuita (que equivalen a 15.500 quilos). En aquest sentit, el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha agraït una vegada més "el suport que Mercadona està donant a l'organització per contribuir a pal·liar l'impacte social de la pandèmia entre els col·lectius més vulnerables" i ha assenyalat que "la tasca humanitària que la Creu Roja ha prestat a més de 480.000 persones des de l’inici d’aquesta crisi ha estat possible gràcies a les aliances que hem dut a terme amb empreses com Mercadona".

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, Bernat Morales, ha agraït “la tasca que estan duent a terme les entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya” i ha posat en relleu que “en quatre mesos ja hem donat 1.652.000 quilos d’aliments, xifra que equival a gairebé un 54,4 % del total de les donacions fetes durant el 2020. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes de les persones més necessitades”.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, el 2020 la companyia ha donat a totes aquestes entitats un total de 17.000 tones d'aliments, més de 3.000 de les quals s’han donat a Catalunya. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats socials i organitzacions benèfiques amb què col·labora habitualment.

Pel que fa a Catalunya, treballa amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona, a les quals dona aliments diàriament, i participen els 250 supermercats que la cadena té al territori.

Una resposta integral i coordinada a Catalunya

Des del març de l’any passat, el Pla Creu Roja RESPON davant el coronavirus ha prestat suport humanitari a 486.222 persones en situació de vulnerabilitat a Catalunya. En total, 1.215.555 persones han estat beneficiàries directes o indirectes d'aquest ajut. L’organització ha distribuït 3.983 tones d’aliments, 110.871 kits d’ajuda bàsica i 44.333 targetes de prepagament entre la població més vulnerable a través de 82 centres de tot el territori.

Durant la pandèmia, s’han incorporat a l’organització més de 8.200 nous voluntaris i voluntàries, majoritàriament joves, bona part dels quals han estat en primera línia per atendre directament les persones més vulnerables.

Al llarg d’aquesta crisi, s’han aconseguit més de 400 col·laboracions empresarials, tant donacions de productes com aportacions econòmiques o col·laboracions d’altres tipologies, com ara la cessió d’espais, de vehicles o de maquinària industrial.

Representants de la Creu Roja i de Mercadona a Catalunya en un moment de la donacióRepresentants de la Creu Roja i de Mercadona a Catalunya en un moment de la donació.

Logo EActiVat