Lliurament de productes de primera necessitat de Mercadona a la Creu Roja Ciudad Real

Mercadona lliura 10.000 quilos d'aliments de primera necessitat a entitats socials com la Creu Roja Ciudad Real

03 de juny de 2020
  • La companyia referma la seva col·laboració amb entitats socials com la Creu Roja de Ciudad Real, amb el lliurament de productes de primera necessitat, com ara llet, galetes, arròs, pasta, conserves, mongetes, sucs, productes d’higiene, etc.
  • Mercadona reforça les donacions d’aliments durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.
  • Fins ara, la companyia ha donat més de 100 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella-la Manxa.
  • El 2019 la companyia va donar un total de 250 tones d'aliments de primera necessitat a tot Castella-la Manxa.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, reactiva el seu procés de donacions amb les entitats socials de la província de Ciudad Real amb què col·labora habitualment i implementa noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions.

José Ruiz, director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la Manxa, destaca: “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de Castella-la Manxa, on va donar 250 tones d’aliments el 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

D’altra banda, Rosario Lafuente, presidenta de la Creu Roja Espanyola a Ciudad Real, ha volgut agrair a Mercadona la sensibilitat i la solidaritat envers els més necessitats i ha manifestat: “Sens dubte, gràcies a aquesta solidaritat hem pogut arribar a tantes i tantes persones necessitades.”

“Gràcies de tot cor, ja que amb aquesta col·laboració i la de moltes altres persones i empreses hem pogut arribar a complir el nostre objectiu: ser a prop de les persones, sobretot de les més vulnerables. Gràcies una altra vegada en nom meu, en el de la Creu Roja Ciudad Real i en el de les persones que rebran gratament aquest ajut.”

Amb la declaració de l'estat d'alarma causat per la crisi sanitària de la COVID-19, la Creu Roja va posar en marxa un pla especial per donar resposta d'emergència a les necessitats de les persones, el Pla RESPON, que ha fet possible que fins ara s'hagin pogut atendre 1.564.087 persones a tot Espanya i 57.558 a Castella-la Manxa.

A la província de Ciudad Real, s'han atès fins avui 16.006 persones, les quals han rebut més de 68.000 respostes. Cal destacar l'ajut prestat a més de 7.000 persones en l'àrea d'Inclusió Social (lliuraments de béns de primera necessitat, lliuraments econòmics, acompanyaments socials, informació social, allotjament, assistència en tràmits i gestions, suport psicosocial, etc.) i a més de 10.000 persones en l'àrea de Salut (informació sobre salut i COVID-19, assistència psicològica, assistència farmacològica i acompanyaments a centres de salut, principalment). D'altra banda, s’ha donat suport a més de 400 persones mitjançant informació i orientació laboral, i a més de 600 nens i nenes de famílies en dificultat social, als quals s’ha ofert reforç educatiu a través de suports digitals. Des de l'àrea de Socors i Emergències, s'han fet trasllats sanitaris a petició del 112 i s'ha col·laborat en l'allotjament i el manteniment d'espais temporals d'alberg per a persones sense llar. Tot això s’ha fet sense haver deixat d'atendre l'activitat ordinària de l'organització, gràcies a la gran tasca dels més de 3.000 voluntaris i voluntàries amb què compta la Creu Roja a la província de Ciudad Real, dels quals més de 600 han intervingut directament en el Pla RESPON, juntament amb el personal tècnic.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 5.835 tones d'aliments -5.567 a Espanya i 268 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament de productes de primera necessitat de Mercadona a la Creu Roja Ciudad RealLliurament de productes de primera necessitat de Mercadona a la Creu Roja Ciudad Real.

Lliurament de productes de primera necessitat de Mercadona a la Creu Roja Ciudad RealLliurament de productes de primera necessitat de Mercadona a la Creu Roja Ciudad Real.

Logo EActiVat