Exterior quart Rusc de Mercadona a Alacant

Mercadona llança la seva nova compra online a Múrcia

24 de juny de 2022
  • El nou servei online arriba a la ciutat de Múrcia i a poblacions de Molina de Segura i Santomera.
  • Amb una inversió final de més de 14 milions d'euros, el nou magatzem online, ubicat a Alacant, té una plantilla de 185 persones.
  • Mercadona manté unes compres sostingudes de més de 1.284 milions d'euros a l'any a proveïdors murcians.

Mercadona ha llançat el nou servei online a la ciutat de Múrcia i a poblacions dels municipis de Molina de Segura i Santomera. Les comandes es prepararan i enviaran als seus clients des del Rusc, com la companyia denomina internament els magatzems destinats al servei online.

Tots els clients d'aquestes zones poden comprar a través del nou lloc web i de l’aplicació mòbil d’una manera molt més intuïtiva, ja que poden localitzar els productes a través de les categories o del cercador. El client disposa de fotografies de cada producte i de tota la informació rellevant.

Aquest nou model manté la mateixa tarifa que el servei anterior (7,21 € / comanda) i amplia l'horari de lliurament de 7:00 a 22:00 hores, de dilluns a dissabte, en franges de 2 hores a partir de l’endemà d'haver fet la comanda. A més, el client pot modificar la compra fins a la nit del dia anterior al lliurament.

El Rusc té una superfície de 10.000 m2, dels quals 2.200 m2 estan destinats a productes frescos, incloent-hi una àrea d'emmagatzematge en fred per a productes refrigerats i congelats. Els clients online poden trobar els mateixos productes que a la botiga física i, a més, els productes frescos es reben i es preparen el mateix dia de lliurament, de manera que es garanteix la màxima qualitat i frescor.

Aquest Rusc és el quart que Mercadona inaugura, després d’engegar el de València l'any 2018, el de Barcelona l'any 2019 i el de Madrid l'any 2020. A Mercadona Online hi treballen un total de 1.600 persones amb ocupació estable i de qualitat. A més, la companyia preveu obrir el seu cinquè Rusc a Sevilla a finals d'any.

Mercadona també ha desenvolupat un nou model de preparació i enviament de comandes des de les botigues físiques per a zones de menys concentració de venda online. Actualment, aquest model està implantat a Castelló i Tarragona, i la companyia preveu estendre’l a Cartagena durant la tardor. D'aquesta manera, els clients d'aquesta zona també podran comprar des de la nova app i web, i gaudir així del nou servei online amb tots els seus avantatges.

Sostenibilitat i eficiència

En aquest Rusc, Mercadona hi disposa de 50 vehicles amb etiqueta ambiental ECO, tant microhíbrids com de gas, que poden transportar fins a 15 comandes. Aquests vehicles han estat dissenyats exclusivament amb tres zones de temperatura adaptades a cada tipus de producte: productes que requereixen temperatura ambient, productes refrigerats i productes congelats, de manera que es garanteix la cadena de fred fins al lliurament a casa del client. A més, incorporen un sistema de descàrrega mecanitzat que minimitza la manipulació de la càrrega, amb la reducció consegüent de sobreesforços per als treballadors i la disminució del temps de descàrrega.

D'altra banda, al llarg de la superfície de la seva coberta s'hi han instal·lat 700 panells fotovoltaics, amb què el Rusc s'autoabasteix en el seu consum d'energia diari. També s'inclouen millores en les instal·lacions, com optimitzacions dels passadissos perquè els recorreguts dels treballadors es facin en menys passos. Addicionalment, s'ha dissenyat l'entrada i sortida de vehicles de manera eficient, i es disposa de dos molls de tràiler que milloren el procés d'aprovisionament.

Mercadona a la Regió de Múrcia

Mercadona té 63 supermercats a la Regió de Múrcia, que proporcionen ocupació estable i de qualitat a 3.000 persones. Els més de 1.284 milions d'euros en compres a proveïdors murcians el 2021 són una mostra de l’aposta de la companyia per la Regió de Múrcia.

A més, dins del compromís que manté amb la societat de compartir part de tot el que en rep, Mercadona ha reforçat al llarg de l'any passat la seva responsabilitat social a la Regió per mitjà de diferents iniciatives, amb més de 256 tones d'aliments donats a entitats socials murcianes. És el cas de les donacions que fa als sis menjadors socials amb què treballa a la Regió de Múrcia, als quals dona diàriament productes de primera necessitat, i a entitats com el Banc d'Aliments del Segura, entre altres.

Nou servei online de Mercadona a MúrciaNou servei online de Mercadona a Múrcia.

Servei Mercadona Online en repartiment a MúrciaServei Mercadona Online en repartiment a Múrcia.

Imatge de capçalera: Exterior quart Rusc de Mercadona a Alacant.