Imatge aèria del bloc logístic de Riba-roja de Túria (València)

Mercadona inverteix més de 60 milions d'euros en l'optimització i la modernització de la seva nau per a frescos del bloc logístic de Riba-roja de Túria (València)

22 de setembre de 2022
  • La companyia col·laborarà amb més de 130 proveïdors d'obra que donaran feina a més de 800 persones durant la construcció.
  • La previsió és iniciar les obres al llarg del primer semestre del 2023, amb l'horitzó posat en l’any 2025.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, inverteix més de 60 M€ en l'optimització i la modernització de la seva nau per a frescos del bloc logístic ubicat a Riba-roja de Túria (València). La companyia, que preveu iniciar les obres al llarg del primer semestre del 2023, comptarà amb la col·laboració de més de 130 proveïdors d'obra que donaran feina a unes 800 persones durant la construcció.

Els canvis previstos suposaran una millora, tant dels processos i les instal·lacions com dels llocs de treball. En concret, s'incrementarà la mida de la nau, amb la qual cosa augmentarà l'eficiència i la capacitat productiva, que passarà de 23.000 m2 a 40.000 m2. També es milloraran les zones comunes i s'instal·larà el sistema de preparació automàtic conegut com a PPG (Picking Pont Grua), que suposarà minimitzar els sobreesforços de les treballadores i els treballadors. A més, en el marc del respecte de la companyia pel medi ambient, s'instal·laran 7.500 plaques solars a la coberta de la nau, cosa que suposarà que un 15 % del consum total del bloc funcioni amb energia renovable.

Està previst que la reforma d'aquesta nau de fred, que un cop operativa assumirà de manera definitiva la producció que es desenvolupa al magatzem que la companyia té a Paterna (València), duri més de dos anys, fet que suposarà la recol·locació temporal de part dels seus treballadors a altres àrees de la companyia, especialment al bloc logístic ubicat a Parc Sagunt (València), des d'on a més s'assumirà temporalment la producció del magatzem de Riba-roja de Túria i la del de Paterna. 

Una xarxa logística de qualitat

Per poder donar un servei òptim i garantir l'eficiència en la seva activitat, Mercadona disposa d'una xarxa de distribució de qualitat: més d’1,4 milions de metres quadrats que la companyia optimitza per "fabricar més amb menys recursos" a través de processos i estratègies que persegueixen l'equilibri entre l'eficiència ambiental i l'econòmica, que redueixen l'impacte en l’entorn i en les ciutats, i que alhora minimitzen la repercussió a cada zona i barri on és present a través de protocols responsables i del compromís amb la innovació i la tecnologia avantguardista.

La xarxa logística de Mercadona es compon d’un total de 16 blocs logístics operatius, 2 magatzems satèl·lits i 2 magatzems reguladors. Des d'ella, Mercadona proveeix els més de 1.600 supermercats que té tant a Espanya com a Portugal, liderada per un equip de 10.700 professionals que, amb el seu esforç, la seva implicació i seva l’adaptació constants, permeten donar resposta a les necessitats dels "Caps” (clients).

Imatge aèria del bloc logístic de Riba-roja de Túria (València)Imatge aèria del bloc logístic de Riba-roja de Túria (València).