Carro cistell de Mercadona amb productes.

Mercadona inicia la seva col·laboració diària amb els menjadors socials d'Eivissa

27 de setembre de 2017
  • Mercadona, que ja col·labora amb altres menjadors socials d'Illes Balears, comença a lliurar productes diàriament als tres menjadors socials de Càritas Diocesana a Eivissa.
  • La companyia va donar el passat exercici 107 tones d'aliments a diverses entitats socials de Balears.

Mercadona ha iniciat la seva col·laboració amb els tres menjadors socials d'Eivissa, Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu, gestionats per Càritas Diocesana d'Eivissa, mitjançant el lliurament diari de productes de primera necessitat com fruites i verdures, làctics, carn i peix empaquetat, embotits, conserves, pa o pastes, amb l'objectiu que els menjadors puguin preparar els menjars de les persones i famílies usuàries dels centres.

Els menjadors socials, oberts des de fa més de 20 anys i gestionats per Càritas Diocesana d'Eivissa, atenen diàriament al voltant de 90 persones i reparteixen 30.000 menús anuals de menjar consistents en un primer i segon plat, pa i postres, així com menús adaptats a usuaris amb necessitats alimentàries específiques, dels quals es beneficien unes 200 persones cada any. A més, es lliuren carmanyoles amb els mateixos menús a famílies en situació de vulnerabilitat sense possibilitat de cuinar.

La donació es realitza a primera hora del matí, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona que acosten fins als menjadors els productes, que són completament aptes per al consum però no per a la venda, i els lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparin els menjars.

La responsable de Relacions Externes de Mercadona a Illes Balears, Bárbara Ordás, assegura que “estem molt satisfets de col·laborar amb aquests menjadors socials, i ens sentim orgullosos de poder aportar aliments per ajudar a completar la dieta de les persones i famílies que acudeixen als centres".

Per la seva banda, el president de Càritas Diocesana d'Eivissa, Joan Marí, ha manifestat la seva satisfacció per aquest tipus de col·laboracions "que ens ajuden a augmentar els nostres recursos diaris amb productes que estan en perfectes condicions per al seu consum".

Mercadona també va col·laborar en Illes Balears, amb la donació de 107 tones d'aliments el 2016, amb el Banc d'Aliments de Mallorca, els Bancs Municipals de Maó i Ciutadella a Menorca, amb Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera, amb el Menjador Social d'Inca gestionat per Càritas Diocesana de Mallorca i amb el Menjador Social de "Ca l'Ardiaca" gestionat per l'Associació Altruista Es Refugi de Palma (Mallorca). A més, també col·labora amb la participació de supermercats en accions benèfiques com les "Operacions Quilo" o les campanyes com la “Gran Recollida” organitzades pels Bancs d'Aliments de Mallorca i d'Eivissa.

Dins de les accions de compromís social, Mercadona col·labora des de fa anys amb diferents institucions i organitzacions socials de tota Espanya, com Bancs d'Aliments, Càritas Diocesana, Creu Roja i més de 120 menjadors socials. El 2016, Mercadona va donar 6.500 tones d'aliments, el que equival a més de 108.000 carros de compra.