Responsables de l'Associació San Rafael d'Alzheimer de Còrdova i de Mercadona durant la signatura del conveni de col·laboració

Mercadona inicia la col·laboració amb l'Associació San Rafael d'Alzheimer i altres Demències de Còrdova

02 de juny de 2021
  • La companyia lliura productes de primera necessitat a l'Associació San Rafael d'Alzheimer i altres Demències de Còrdova, que atén prop de 60 persones actualment i té capacitat per atendre’n fins a un màxim de 130.
  • Al llarg d’aquest any 2021, Mercadona ha donat més de 100 tones de productes i aliments, equivalents a 1.685 carretons de la compra, a les diferents entitats i organitzacions socials de Còrdova.

En el marc del seu Model Responsable, Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, manté el compromís de fer costat als col·lectius més desfavorits. La companyia continua reforçant el seu procés de donacions amb noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions. En aquest sentit, ha iniciat la seva col·laboració amb l'Associació San Rafael d'Alzheimer i altres Demències de Còrdova capital. L'inici d'aquesta col·laboració suposa el lliurament diari de productes frescos i de proximitat per preparar els àpats a les persones ateses des del Centre San Rafael d'Alzheimer.

La directora de Responsabilitat Social de Mercadona a Andalusia, Laura Cruz, ha assenyalat: "La companyia, en el compromís ferm de fer costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments, menjadors i altres entitats socials de Còrdova, província en què al llarg del 2021 ha donat més de 100 tones d'aliments, xifra que equival a 1.685 carretons de la compra. Des de Mercadona perseguim un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables, més encara en la conjuntura actual".

L'Associació San Rafael d'Alzheimer i altres Demències de Còrdova elabora diàriament menús per atendre prop de 60 persones actualment al seu centre de Còrdova. Rafael Luque Siles, president de l'Associació San Rafael d'Alzheimer i altres Demències de Còrdova, ha assenyalat: "És una satisfacció poder comptar amb una col·laboració en espècie d'aquesta magnitud i generositat, amb una companyia tan important en el sector de l'alimentació en l’àmbit nacional com és Mercadona. La pandèmia ha fet molt de mal en sectors assistencials com el nostre, principalment en l'econòmic, i és quelcom generalitzat. Per això aquestes col·laboracions ajuden molt a recuperar l'estabilitat i, juntament amb la vacunació, faran que tornem a la normalitat abans del previst. Som un centre de referència en Alzheimer a Andalusia. La nostra missió és proporcionar confiança i benestar tant a les persones amb Alzheimer com als seus familiars".

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa un Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 327 menjadors socials, 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, del començament d’any ençà, Mercadona ha donat a totes aquestes entitats un total de 7.948 tones d'aliments: 7.488 a Espanya i 460 a Portugal.

Responsables de l'Associació San Rafael d'Alzheimer de Còrdova i de Mercadona durant la signatura del conveni de col·laboracióResponsables de l'Associació San Rafael d'Alzheimer de Còrdova i de Mercadona durant la signatura del conveni de col·laboració.