Campanya de cítrics origen Espanya 2022-2023 a Mercadona

Mercadona inicia la campanya de cítrics d'origen Espanya amb la mandarina oronules

10 de octubre de 2022
  • El 6 d'octubre Mercadona va començar la campanya de cítrics espanyols amb la mandarina de la varietat oronules i continuarà incorporant diferents varietats al llarg d'octubre i les primeres setmanes de novembre, quan els Caps tornaran a disposar de taronges d'origen Espanya.
  • En la seva aposta per la fruita i la verdura de proximitat, la companyia va comprar més de 209.000 tones de cítrics d’origen Espanya en la campanya 2021-2022. Durant la campanya nacional 2022-2023, que comença aquesta setmana, preveu comprar més de 200.000 tones de taronges i mandarines produïdes a la Comunitat Valenciana, Andalusia, la Regió de Múrcia, Catalunya i les Canàries.
  • El compromís de Mercadona amb el sector primari és ferm i per això, des de fa anys, més del 90 % del total de taronges que comercialitza són d'origen Espanya.
  • Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Frutas Plasencia, Nufri, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Mogalla, Frutas Poveda, Tana, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer, proveïdors de taronja, mandarina i llimona, se sumen als més de 350 proveïdors de fruites i verdures amb què la companyia col·labora.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, va iniciar dijous passat, 6 d'octubre, la campanya de cítrics d'origen Espanya amb la mandarina oronules i anirà incorporant diferents varietats d’origen Espanya a tota la cadena durant les setmanes vinents. En concret, la taronja d'origen Espanya estarà disponible per als Caps (clients) a les botigues les primeres setmanes de novembre.

Mercadona té previst comprar més de 200.000 tones de taronges i mandarines d’origen Espanya en la campanya 2022-2023. El volum més gran és el de taronges, que s'estima que assoleixi les 150.000 tones, mentre que el de mandarines serà de més de 50.000 tones.

Les diferents varietats de cítrics que ofereix Mercadona procedeixen de la Comunitat Valenciana, Andalusia, la Regió de Múrcia, Catalunya i les Canàries. Les mandarines estan disponibles a granel i en malles d'1 i 2 quilos, a més de la mandarina amb fulla en cistella. En el cas de les taronges, es vendran tant a granel com en malles de 3 a 5 quilos.

Aquests cítrics provenen dels proveïdors nacionals Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Frutas Plasencia, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Nufri, Mogalla, Frutas Poveda, Tana, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer, que treballen amb més de 2.500 agricultors de tot Espanya.

El compromís de Mercadona amb el sector primari és ferm i és per això que, des de fa anys, més del 90 % del total de taronges que comercialitza són d'origen Espanya.

Foment del consum de cítrics i fruites i verdures de temporada per a un cistell equilibrat

Mercadona fomenta el consum de cítrics, així com del suc de taronja acabat d’esprémer disponible a la secció de Fruita i Verdura en els tres formats d'envàs habituals, de 250 mil·lilitres, 500 mil·lilitres i 1 litre, tots fets amb plàstic reciclat per afavorir l'economia circular. Aquest servei, que es va començar a implantar el 2016 a totes les botigues de la cadena, és un projecte que es va desenvolupar a través de la innovació conjunta entre Mercadona, el proveïdor especialista Zumex i els clients mateixos.

Els cítrics són rics en vitamines, minerals i antioxidants, i el seu consum contribueix a mantenir una dieta equilibrada. Les taronges, les mandarines i les llimones, entre altres cítrics, són grans aliats per completar un cistell equilibrat.

Mercadona dona suport a les campanyes del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) sobre les fruites i verdures de temporada. Així mateix, defensa les pràctiques comercials justes i, des de fa anys, està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Aquest acord voluntari, que va suposar un pas més en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària a Espanya.

Mandarines origen Espanya a la secció de Fruita i Verdura de MercadonaMandarines origen Espanya a la secció de Fruita i Verdura de Mercadona.