Inici campanya taronja nacional origen Espanya a Mercadona

Mercadona inicia la campanya de taronges d'origen Espanya

28 de octubre de 2021
  • El 8 d'octubre, va iniciar la campanya de cítrics espanyols amb la mandarina oronules i avui, 28 d'octubre, comencen a arribar les taronges d'origen nacional a les botigues.
  • En la seva aposta per la fruita i la verdura de proximitat, la companyia compra més de 200.000 tones de taronges i mandarines que es produeixen a la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, Andalusia, Catalunya i les Canàries.
  • Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Frutas Plasencia, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Frutas Poveda, Tana, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer, proveïdors de taronja, mandarina i llimona, se sumen als més de 350 proveïdors de fruites i verdures amb què la companyia col·labora.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, va iniciar el divendres 8 d'octubre la campanya de cítrics d'origen nacional amb la mandarina oronules i, a partir d'avui, 28 d'octubre, anirà incorporant taronja d'origen Espanya progressivament a totes les seves botigues. A més, aquesta mateixa setmana la companyia també ha començat a oferir llimones d'origen nacional als Caps (clients).

Mercadona té previst comprar més de 200.000 tones de taronges i mandarines el 2021. El volum més gran és el de taronges, que s'estima que assoleixi les 170.000 tones, mentre que el de mandarines serà de més de 45.000 tones i el de llimones arribarà a les 20.000 tones.

Les taronges d’origen nacional a Mercadona es vendran tant a granel com en malles de 3 a 5 quilos, i les mandarines estaran disponibles a granel, en malles d'1 i 2 quilos, a més de la mandarina amb fulla. Les llimones s’oferiran en malla d’1 quilo i a granel. Les diferents varietats procedeixen de la Comunitat Valenciana, Andalusia, la Regió de Múrcia, Catalunya i les Canàries.

Aquests cítrics procedeixen dels proveïdors nacionals Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Frutas Plasencia, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Frutas Poveda, Tana, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer.

Mercadona compra a més de 2.500 agricultors d’arreu d’Espanya i manté un compromís ferm amb el sector primari. És per això que, des de fa anys, més del 90 % del total de taronges que comercialitza són d'origen Espanya.

Fruites i verdures de temporada

Mercadona dona suport a la iniciativa "Fruites i verdures de temporada" del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). Així mateix, defensa les pràctiques comercials justes i, des de fa anys, està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Aquest acord voluntari, que suposa un nou pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària a Espanya.

Taronges d'origen EspanyaTaronges d'origen Espanya.

Mandarines origen nacional a la secció de Fruita i Verdura de MercadonaMandarines origen nacional a la secció de Fruita i Verdura de Mercadona.

Treballador de Frutinter al camp, durant la recollida de cítrics nacionalsTreballador de Frutinter al camp, durant la recollida de cítrics nacionals.