Mercadona inaugura su Nuevo Modelo de Tienda Eficiente
Els dos primers supermercats amb aquest nou model són al Port de Sagunt (València) i a la localitat de Peligros (Granada)

Mercadona inaugura el seu nou model de botiga eficient i invertirà 180 milions d'euros en reformes el 2017

14 de desembre de 2016
  • El nou model de botiga eficient millora l'experiència i optimitza el temps de compra dels clients, a més de generar un estalvi energètic de fins el 40% respecte d’una botiga tradicional.
  • Presenta un disseny totalment renovat amb novetats en totes les seccions, nous dispositius electrònics per a una gestió interna informatitzada i una millor gestió de l’assortiment.
  • Durant el 2017, la companyia preveu reformar i renovar 125 botigues repartides per tot Espanya.

La cadena de supermercats Mercadona posa en marxa avui un nou model de botiga eficient, que millora i optimitza l'experiència de compra dels seus "Caps", com internament la companyia anomena els seus clients. Per a això, té previst invertir 180 milions d'euros a reformar i renovar, durant el 2017, 125 botigues repartides per tot Espanya. Els dos primers establiments que ja disposen d’aquest nou model de botiga estan ubicats al Port de Sagunt (València) i a la localitat de Peligros (Granada). 
 
El nou model de botiga, més eficient, en la construcció del qual han participat 65 proveïdors, renova el disseny de botiga per ambients iniciat l'any 2000, al millorar la distribució, la decoració i la disposició de les seccions. La companyia ha presentat un disseny totalment renovat amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta per espais amplis i diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació de les diferents seccions, alhora que disposa d’instal•lacions més ecoeficients.

Novetats a totes les seccions

El nou model de botiga presenta novetats en totes les seccions de les que es beneficien tant els "Caps" com els treballadors, els proveïdors i la societat. En són exemples la nova entrada amb doble vidre, que evita els corrents, els lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, la gòndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i la nova exposició de la peixateria per als productes de conquilla, entre d'altres. 
 
El nou disseny busca oferir un millor servei per facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de la cistella de la compra i dos models de carretó, molt més ergonòmics i lleugers. 
 
Amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, el nou model inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col•laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A banda d'això, la companyia ha redissenyat les zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com una zona de menjador més equipada i uns armariets personals més amplis i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins un 40% el consum energètic, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients i respectuosos amb el medi ambient. A més, el nou model disposa d’un sistema d'il•luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.
 
El nou model de botiga també integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col•laboratives amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Això ha suposat, durant el 2016, una inversió total de 10 milions d'euros en R+D+i en millores informàtiques, en el desenvolupament de les quals han col•laborat més de 130 tècnics especialistes, i es preveuen 5 milions d’euros més en les reformes del 2017. Entre els nous dispositius, hi ha la línia de caixes, les balances o les tauletes electròniques que substitueixen el paper per fer gestions administratives, entre d’altres. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.
 
Mercadona també ha redissenyat el seu lloc web corporatiu, que actualitza el disseny anterior i millora la usabilitat i la comunicació amb els usuaris. El nou web, més senzill, intuïtiu i adaptable a dispositius mòbils, ha suposat una inversió d’1 milió d'euros i en el seu desenvolupament han col•laborat més de 30 tècnics especialistes. 
 

Nou model de botiga eficaç per ambientes moderna, ergonómica i ecoeficient

Nou Model de Botiga de Mercadona a Peligros, Granada Fruita i Verdura al Nou Model de Tenda de Mercadona a Peligros, Granada

Nou Model de Botiga a Port de Sagunt, València.

Forn del Nou Model de Botiga de Mercadona a Peligros, Granada.

 

 

Nou Model de Botiga Eficient Mercadona

Descargar