Representants de Mercadona i la Fundació Capacis en botiga

Mercadona i la Fundació Capacis col·laboren en la construcció de jardins verticals a la botiga del carrer Estocolmo (Madrid)

15 de octubre de 2019
  • Avui s'ha col·locat en aquest supermercat una placa que reconeix el treball de la Fundació. Es tracta de tres jardins verticals, que sumen 85 metres quadrats, amb més de 25 espècies diferents de plantes.
  • Mercadona col·labora amb la Fundació Capacis des del 2016, en la construcció i en el manteniment de jardins verticals, i en el d'altres enjardinaments que Mercadona té repartits per la Comunitat de Madrid.

La col·laboració que mantenen des del 2016 Mercadona i la Fundació Capacis, dedicada a la inserció social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, ha permès la construcció de tres jardins verticals a la botiga que la companyia té al carrer Estocolmo, 22-24, a Madrid. És una col·laboració que s'emmarca en l'aposta de Mercadona per una major integració en l'entorn i constitueix un exemple de les activitats que fa la companyia amb associacions i fundacions amb fins socials.

La Fundació Capacis ha col·laborat en la construcció de tres jardins verticals al supermercat del carrer Estocolmo, que se situen en els laterals de la botiga i a la façana tocant a l'entrada de l’aparcament i que suposen una superfície total de 85 metres quadrats. En la seva realització han participat joves amb intel·ligència límit d'aquesta Fundació, sota la direcció tècnica i l'assessorament de Grupo Sylvestris.

Amb aquest motiu, avui s'ha col·locat al supermercat una placa que reconeix la col·laboració amb la Fundació, en un acte al qual han assistit les fundadores de la Fundació Capacis, Silvia Sombría i Fátima de Dolarea, a més d'alguns dels joves que han participat en la construcció. L'acte ha comptat també amb la presència del gerent de Grupo Sylvestris, Enrique Enciso, i responsables de Mercadona.

Des de la Fundació, Silvia Sombría, assegura que "el projecte a la botiga del carrer Estocolmo suposa un pas més en la col·laboració que la Fundació manté amb l'empresa Mercadona. Per nosaltres és una satisfacció enorme col·laborar amb una gran companyia, fet que demostra que la integració social és possible si les empreses s'impliquen en els projectes."

Un projecte que el director de Relacions Externes de Mercadona a Madrid, José Antonio Rueda, considera que "és un exemple de la nostra relació amb entitats amb fins socials, com és el cas de la Fundació Capacis, amb la qual a més col·laborem habitualment per al manteniment de les zones enjardinades i les cobertes "verdes" d'alguns dels nostres centres. Mitjançant la col·laboració amb la Fundació Capacis tornem a la Societat una mica de tot el que en rebem."

Mercadona col·labora amb la Fundació Capacis des de l’any 2016. El primer projecte que es va fer de manera conjunta va ser un jardí vertical de 50 metres quadrats, ubicat al supermercat del carrer Asura de Madrid. Des de llavors, i sempre amb l'assessorament i la direcció de Grupo Sylvestris, la col·laboració ha estat contínua. A hores d'ara, la Fundació Capacis ha participat en l'execució de cinc jardins verticals, repartits en dos supermercats de la companyia, i col·labora en el manteniment de l'enjardinament de vuit centres de Mercadona.

Placa en honor dels usuaris de la Fundació Capacis pel seu treball en els jardins verticalsPlaca en honor dels usuaris de la Fundació Capacis pel seu treball en els jardins verticals.

Usuaris de la Fundació Capacis a la botiga del carrer Estocolmo (Madrid)Usuaris de la Fundació Capacis a la botiga del carrer Estocolmo (Madrid).

Imatge de capçalera: representants de Mercadona i la Fundació Capacis a la botiga del carrer Estocolmo (Madrid).