Línia de caixes en una botiga de Mercadona durant el Gran Recapte d'Aliments

Mercadona i els seus clients donen més de 3,5 milions d'euros als bancs d'aliments

27 de desembre de 2022
  • La quantitat donada es transformarà de manera íntegra en més de 2.300 tones de productes de primera necessitat, que seleccionaran els bancs d'aliments mateixos segons les seves necessitats.
  • Fruit de la solidaritat i la participació dels clients en el Gran Recapte d'Aliments 2022 organitzat per la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL).

Els clients de Mercadona i la companyia mateixa donen més de 3,5 milions d'euros als bancs d'aliments, quantitat que es transformarà de manera íntegra en més de 2.300 tones d'aliments. Aquest lliurament és fruit de la solidaritat i la participació dels clients en el Gran Recapte d'Aliments 2022 que va organitzar la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) del 25 de novembre al 6 de desembre i de la donació de més del 10 % del total recaptat que Mercadona suma a aquesta iniciativa solidària. En el seu moment, la companyia va posar a disposició del projecte un total de 1.623 botigues i va dur a terme diferents activitats de coordinació i comunicació de la campanya.

Els diners recaptats, tant els que dona la companyia com els que van donar els "Caps" en el moment de passar la compra per la caixa, es transformaran de manera íntegra en productes de primera necessitat que es destinaran a cada un dels bancs d’aliments participants, que decidiran exactament el tipus de producte que necessiten, així com la quantitat i el moment del lliurament per atendre millor les necessitats dels usuaris finals que atenen.

Paula Llop, directora de Responsabilitat Social i Relacions Empresarials de Mercadona, valora de manera molt positiva la solidaritat dels clients en la iniciativa i fa un reconeixement especial a la tasca del voluntariat participant en el Gran Recapte, que destaca com a "factor clau per a l'èxit i el resultat de la campanya".

Per la seva banda, Pedro Llorca, president de la FESBAL, ha posat en valor el compromís i l’esforç de Mercadona en el Gran Recapte, i ha agraït a la companyia i als seus clients la seva solidaritat, que ha permès recaptar més de 3,5 milions d'euros amb què es podran proveir de productes durant l’any vinent.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

La companyia col·labora amb més de 500 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats, que reben donacions diàriament per donar suport a les persones que es troben en una situació difícil. Mercadona també col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’economia circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Voluntària en una botiga de Mercadona durant el Gran Recapte d'AlimentsVoluntària en una botiga de Mercadona durant el Gran Recapte d'Aliments.

Línia de caixes en una botiga de Mercadona durant el Gran Recapte d'AlimentsLínia de caixes en una botiga de Mercadona durant el Gran Recapte d'Aliments.