Bossa de paper de Mercadona a la línia de caixes

Mercadona i Creu Roja Espanyola a Màlaga signen un conveni de col·laboració

27 de maig de 2019
  • Mercadona dona suport a la tasca de la Creu Roja de Màlaga amb donacions en espècie per destinar-les a les famílies més vulnerables.

Mercadona i Creu Roja Espanyola a Màlaga han signat un conveni de col·laboració segons el qual l'empresa es compromet a col·laborar amb l'atenció que la Creu Roja presta a persones en risc d'exclusió social a través de donacions en espècie. El conveni l'han ratificat el director de Relacions Externes de Mercadona a Màlaga, Francisco Javier Rodríguez, i el president provincial de Creu Roja Espanyola a Màlaga, Luis Utrilla.

El suport de Mercadona servirà per reforçar el programa d'Intervenció Social de Creu Roja Espanyola a Màlaga, des del qual el 2018 es va ajudar més de 38.000 persones a la província, amb 296.000 intervencions.

A través d'aquest programa, la Creu Roja té en compte les consideracions humanitàries cap a les persones més vulnerables i treballa amb un enfocament centrat a afavorir-ne l’activació i la integració. El voluntariat d'aquesta organització dona la mà perquè famílies en dificultat puguin tenir cobertes necessitats bàsiques, oferint suport per assumir factures de subministraments o lliurant aliments, ajudes d'higiene i vestuari, material escolar, etc.

L'acord entre Mercadona i Creu Roja Espanyola a Màlaga també contempla vies de col·laboració en situacions d'emergència o catàstrofe natural, a través de donacions en espècie que es concretaran segons les necessitats.

Compromís social: col·laboració amb 5 menjadors socials i amb el Banc dels Aliments de Màlaga

En el marc del seu Pla de Responsabilitat Social i amb la finalitat de contribuir al desenvolupament i al progrés sostenible de la societat de què forma part, el 2018 Mercadona ha donat 219 tones d'aliments de primera necessitat a Màlaga, per mitjà de diferents iniciatives. Destaca la col·laboració amb entitats com el Banc dels Aliments de Màlaga, a través de la donació de productes i la seva participació en Operacions Quilo com el Gran Recapte del mes de desembre passat, al qual es van sumar 70 botigues de la cadena a la província.

Mercadona també col·labora amb cinc menjadors socials a la província de Màlaga amb el lliurament diari d'aliments. A aquesta acció social es va unir el mes d'agost passat el menjador d’EMAÚS, a Vélez-Màlaga, que amplia la llista de col·laboracions diàries, juntament amb el menjador social Santo Domingo, la Fundació Casa del Sagrado Corazón (Cottolengo), tots dos a Màlaga capital, i els menjadors Emaús Obra de Amor d’Estepona i Casa de Asís a Antequera.

Donacions d'aliments de Mercadona a Espanya

Per mitjà del seu pla d'acció social, Mercadona té el compromís de tornar a la societat part de tot el que en rep. És per això que dona suport a diverses institucions i entitats socials que ajuden moltes persones a Espanya, i hi col·labora.

El 2018, a través de diferents iniciatives, la companyia va donar 8.300 tones de productes -l'equivalent a 140.000 carretons de la compra- a bancs dels aliments, menjadors socials i altres entitats benèfiques.

Consulta amb quines entitats socials col·labora Mercadona a cada comunitat o ciutat autònoma d'Espanya.

Consulta con qué entidades sociales colabora Mercadona en cada Comuniad o Ciudad Autónoma de España.