Vista del Rusc de Boadilla del Monte (Madrid)

Mercadona engega un nou Rusc a la Comunitat de Madrid

31 de agost de 2023
  • El nou magatzem online tindrà una plantilla de 150 persones i ha comportat una inversió de 13,2 milions d'euros.
  • Es tracta del segon Rusc que Mercadona obre a Madrid i se suma als que la companyia té a València, Barcelona, Getafe (Madrid), Alacant i Sevilla.
  • La companyia avança en el negoci online amb l'obertura d'un nou Rusc, plataforma dedicada en exclusiva a la venda online, a Boadilla del Monte (Madrid).

Mercadona continua consolidant el seu projecte de compra online amb la posada en marxa d'un segon Rusc a la Comunitat de Madrid, concretament a la localitat de Boadilla del Monte, més petit que els anteriors i que reforça el servei del que té a la localitat de Getafe des de l’any 2020.

S'hi han invertit 13,2 milions d'euros i tindrà una plantilla de 150 persones. Inicialment, donarà servei a les localitats de Boadilla del Monte, Alcorcón i Villaviciosa de Odón, i progressivament anirà estenent el servei a altres zones de la Comunitat de Madrid, com Leganés, Parla o Tres Cantos. Tots els clients que rebin la compra en aquestes noves zones tindran accés a la nova i intuïtiva botiga online a través del web o l'app, amb fotos i enviaments de 7:00 a 22:00 h, en franges de dues hores, de dilluns a dissabte. A més, es continua millorant el servei i s'han començat a vendre online productes d’A Punt per Menjar, com ara la truita o l'ensalada russa.

La directora general de Mercadona Online, Juana Roig, ha destacat: "Amb aquest Rusc a Boadilla estenem la nova compra online a més clients de la Comunitat de Madrid, que és un dels nostres mercats principals. Continuem fent passos perquè el màxim nombre de clients pugui comprar online a Mercadona d’una manera senzilla i còmoda, a més de generar un negoci sostenible a llarg termini."

Creixement del projecte online de Mercadona

Aquest Rusc se suma als que Mercadona ja té implantats a València, Barcelona, Getafe (Madrid), Alacant i Sevilla, plataformes amb què la companyia ha continuat reforçant el desenvolupament del seu servei de compra online a Espanya. És un projecte que continua creixent i que té 2.700 treballadors actualment. L’any 2022 el canal online a Mercadona va registrar una facturació de 540 milions d'euros. Un 20 % encara prové del web antic i un 80 %, del nou sistema amb nou web i app.

Mercadona té models de venda diferents sobre la base de la demanda de les comandes que hi ha a cada població. D'una banda, el model "Ruscs" atén zones amb una alta densitat de comandes online. D'altra banda, per a les zones amb menys concentració de comandes, disposa d’un model de preparació i repartiment des de les botigues. Aquest model és present a diverses zones, com ara Saragossa, el País Basc, Tarragona, Castelló i Almeria.

Sostenibilitat i eficiència en el servei online

Compromesos amb el medi ambient, en els nous magatzems online s'introdueixen elements que redueixen considerablement el consum energètic, com ara panells solars i aïllaments especials per a la zona de magatzem de fred. D'altra banda, els 600 vehicles que fan repartiments online -40 d'ells al nou Rusc que s’engega avui a Madrid- tenen l'etiqueta eco. La flota, que es compon de furgonetes de repartiment microhíbrides i d’altres de gas, ha comportat una inversió superior als 28 milions d'euros. A més, en el cas del Rusc de Boadilla s'incorporen algunes novetats, com ara l'ús de bateries de liti als transpalets de preparació de les comandes.

Mercadona Online continua apostant pel talent tecnològic, perfils que treballen per desenvolupar i optimitzar tant els processos com el software per a la venda, la preparació i l’enviament de les comandes online als Ruscs i les botigues. N’és una mostra el creixement continu de l'equip humà, aquest cop amb l'ampliació de les seves oficines a Madrid.

Elena, treballadora del Rusc, amb anell escàner i mòbil guia preparant compres onlineElena, treballadora del Rusc, amb anell escàner i mòbil guia preparant compres online.

Iván, treballador de Rusc, amb transpalet preparant diverses compres online alhoraIván, treballador de Rusc, amb transpalet preparant diverses compres online alhora.

Vista del Rusc de Boadilla del Monte (Madrid)Vista del Rusc de Boadilla del Monte (Madrid).