Treballadores i treballadors de Mercadona

Mercadona: empresa més atractiva del sector de la distribució per atreure i retenir el talent

15 de març de 2024
  • En la 18a edició de Merco Talento, Mercadona és reconeguda com la millor empresa del sector a Espanya per treballar-hi.
  • El Monitor Espanyol de Reputació Corporativa (Merco) inclou la companyia en el top 10 de millor gestió dels equips de RH.

Mercadona ha tornat a ser reconeguda com a millor empresa del sector de la distribució generalista per atreure i retenir talent, i la vuitena en un rànquing global que valora la gestió d'equips de RH. La companyia ocupa aquestes posicions en el rànquing de Merco Talento del Monitor Espanyol de Reputació Corporativa, un dels principals monitors empresarials de reputació corporativa de referència a Espanya i Llatinoamèrica des de l’any 2006.

Per elaborar el rànquing, s'han fet més de 50.000 enquestes a través d’onze fonts: catedràtics, experts, responsables de RH, treballadors i universitaris, entre altres. S’hi han avaluat la gestió de les treballadores i els treballadors i les diferents dimensions reputacionals relacionades amb el talent, tenint en compte la percepció de tots els col·lectius sobre la capacitat de les empreses a l'hora de captar-lo i retenir-lo. Amb això, Merco reconeix les 200 empreses més atractives per treballar a Espanya.

Una família de + 100.000: contractes fixos i de qualitat

Mercadona es mostra molt orgullosa dels resultats obtinguts, que comporten el reconeixement de la seva família de més de 100.000 treballadores i treballadors.

Conscient que les treballadores i els treballadors són el millor actiu dels clients i essencials per al creixement empresarial, Mercadona advoca per una ocupació estable i de qualitat, amb sous per sobre de la mitjana del sector.

Així mateix, la política de recursos humans de Mercadona aposta per la formació, la projecció professional i l'impuls del talent. L’any 2023, la companyia va destinar 110 milions d'euros a consolidar i millorar les habilitats i els coneixements de la plantilla, i 2.221 treballadores i treballadors van ser promocionats a llocs de més responsabilitat.