Logotip de Mercadona exterior

Mercadona donarà productes diàriament a la residència de gent gran La Concepción de Calahorra

18 de setembre de 2019
  • La cadena de supermercats comença a lliurar diàriament productes de primera necessitat a la residència La Concepción de Calahorra, que està  gestionada per la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados i  actualment acull 131 persones grans sense recursos.
  • Mercadona ha donat 96.000 quilos de productes de primera necessitat el 2018 a La Rioja.

En el marc de la seva responsabilitat social, Mercadona ha iniciat una col·laboració estable amb la residència de gent gran La Concepción de Calahorra, a través del lliurament diari de productes bàsics. Gestionada per la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados, actualment viuen a la llar 131 persones grans sense recursos. La donació es fa al matí, gràcies als recursos logístics i humans que aporta Mercadona, i els productes es lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària. Amb aquesta iniciativa solidària s'ajuda en l'elaboració de menjars per a la gent gran que atén aquesta institució, situada al número 17 de la carretera de Murillo de Calahorra.

Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja, explica que "aquesta col·laboració ens permet ampliar el nombre de beneficiaris de la nostra RSE a La Rioja i ajudar un col·lectiu tan rellevant com el de la tercera edat". Per la seva banda, sor María Aurora Gómara, de la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados, ha agraït "aquestes donacions a Mercadona perquè, amb elles, preparem uns menús molt variats i saludables per als nostres ancians".

Com a part de la seva responsabilitat social corporativa, Mercadona no només fa aquesta col·laboració, sinó que ha signat un conveni amb el Banc dels Aliments de La Rioja, a través del qual aquest any ha donat 5.500 litres de llet. A més, col·labora diàriament amb el mateix Banc dels Aliments de La Rioja i amb el menjador social Cocina Económica de Logronyo. Totes aquestes accions han fet que, el 2018, Mercadona hagi donat més de 96.000 quilos de productes de primera necessitat a entitats socials de La Rioja.

Germanes de la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados de Calahorra amb Manuel, treballador de Mercadona, durant el lliurament diari de productesGermanes de la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados de Calahorra amb Manuel, treballador de Mercadona, durant el lliurament diari de productes.

Mercadona a La Rioja

Mercadona té nou botigues a La Rioja (cinc a Logronyo i una a Alfaro, Arnedo, Calahorra i Haro) i una plantilla de 506 persones amb ocupació estable i de qualitat. La companyia manté relació comercial amb 805 pimes i el 2018 ha fet compres a proveïdors de La Rioja per valor de 377 milions d'euros, un 5 % més que l'any anterior.

Congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados

Hermanitas de los Ancianos Desamparados és una congregació religiosa que van fundar el 1873 el sacerdot Saturnino López Novoa i Santa Teresa Jornet. La seva missió és acollir la gent gran més pobra en un ambient de família per poder atendre’n totes les necessitats, tant materials com d'afecte i espirituals. Des del 1881, la congregació és responsable de la residència La Concepción a Calahorra, en què treballen 10 germanes i 49 treballadores i treballadors. Actualment, estan presents en 204 llars situades a 19 països, 125 de les quals són a Espanya.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors totaler.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.