Donació de Mercadona a les Germanetes dels Pobres de Vitòria-Gasteiz.

Mercadona donarà diàriament productes a les Germanetes dels Pobres de Vitòria-Gasteiz

12 de abril de 2017
  • La cadena de supermercats comença a lliurar diàriament productes de primera necessitat a les Germanetes dels Pobres de Vitòria-Gasteiz, que atenen a 77 ancians sense recursos.
  • Mercadona ha donat 166,8 tones de productes de primera necessitat en 2016 a Euskadi.

En el marc de la seva responsabilitat social, Mercadona ha iniciat una col·laboració estable amb les Germanetes dels Pobres de Vitòria-Gasteiz a través del lliurament diari de productes bàsics. La donació es realitza al matí, gràcies als recursos logístics i humans que també aporta Mercadona, i els productes es lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè les cuineres els preparin. Amb aquesta iniciativa solidària es pretén ajudar en l'elaboració dels desdejunis, menjars i sopars que s'ofereixen en l'actualitat als 77 ancians que són atesos per aquesta institució situada en el número 1 del carrer Juana Jugan de Vitòria-Gasteiz.

Sobre la col·laboració, Miryam Oca, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Euskadi, explica que “per a Mercadona és un orgull realitzar aquests repartiments d'aliments a organitzacions com les Germanetes dels Pobres, que porten més d'un segle prestant un servei desinteressat a favor dels ancians a Vitòria-Gasteiz”. Per la seva banda, la Mare Superiora, Sor Pilar, ha agraït “l'ajuda de Mercadona. La donació diària d'aquests aliments, que ens porten cada matí, ens permet elaborar menús saludables per als nostres ancians". 

Donació de Mercadona a les Germanetes dels Pobres de Vitòria-Gasteiz.Donació de Mercadona a les Germanetes dels Pobres de Vitòria-Gasteiz.

Com a part de la seva responsabilitat social corporativa, Mercadona no només realitza aquesta col·laboració sinó que ha signat un conveni amb la Federació de Bancs d'Aliments d'Euskadi a través del qual, en 2016, va donar 8.000 kg de productes de primera necessitat. A més, col·labora diàriament amb el menjador social Nostra Senyora dels Desemparats, de Vitòria-Gasteiz, que atén diàriament una mitjana de 600 persones i amb les Germanetes dels Pobres de Bilbao, que atenen a 90 ancians. Totes aquestes accions han fet que, en 2016, Mercadona hagi donat 166,8 tones de productes de primera necessitat a entitats socials basques.

A nivell estatal, Mercadona col·labora amb més de 120 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i entitats benèfiques i, en 2016, va donar 6.500 tones d'aliments, la qual cosa equival a 108.000 carros de la compra.

Sobre Mercadona a Euskadi

Mercadona manté la seva aposta decidida per Euskadi, on ja compta amb 13 botigues. La seva plantilla està composta per 691 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Des d'agost de 2015 està construint un bloc logístic a Vitòria-Gasteiz la primera fase del qual, que preveu finalitzar en 2017, suposarà la inversió de 50 milions d'euros i la creació de més de 100 llocs de treball. Així mateix, té relació comercial amb 1.240 pimes d'aquesta comunitat. En 2016 ha realitzat compres a proveïdors bascos per valor de 370 milions d'euros i, juntament amb els fabricants interproveïdors, ha invertit 66,6 milions d'euros a Euskadi. Exemples dels seus proveïdors agroalimentaris i de la seva aposta pel producte local són la compra de més de 120.000 quilos de creïlla d'Àlaba durant l'última campanya, més de 9.000 unitats de congret de mantega, més de 40.000 quilos de kiwi, i més de 3.900 tones de peix fresc, tant en la costa biscaina com en la guipuscoana.

Sobre les Germanetes dels Pobres

La Congregació de les Germanetes dels Pobres va arribar a Vitòria-Gasteiz en 1878 i en 1979 va inaugurar la casa que regenten actualment, situada al barri de Gazalbide. La residència acull a 77 ancians, 13 germanetes i compta amb el suport de més de 30 voluntaris. Les Germanetes dels Pobres estan al servei dels ancians facilitant el seu desenvolupament integral mitjançant múltiples activitats i permetent la participació de quantes persones vulguin col·laborar.