Donació de Mercadona a Cocina Económica de Logroño

Mercadona dona una furgoneta a Cocina Económica de Logroño

27 de març de 2019
  • La cadena de supermercats dona una furgoneta a Cocina Económica de Logroño, entitat amb què fa anys que col·labora donant diàriament productes de primera necessitat.
  • Mercadona ha donat 96 tones de productes de primera necessitat a La Rioja el 2018.

En el marc de la seva responsabilitat social, Mercadona ha donat una furgoneta a Cocina Económica de Logroño. La donació és un nou pas en la col·laboració estable que manté amb l'entitat de La Rioja des de fa anys, a la qual lliura productes de primera necessitat diàriament i aporta també els seus recursos logístics i humans.

Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja, explica que "aquesta donació suposa una nova fita en la relació que mantenim amb Cocina Económica i demostra la confiança que tenim en la bona manera de fer d'aquesta institució de La Rioja". Per la seva banda, Emilio Carreras, president de Cocina Económica de Logroño, es mostra "molt agraït a Mercadona, tant per aquesta furgoneta, que ens permetrà seguir desenvolupant la nostra activitat, com per les seves donacions diàries. Aquest any celebrem que fa 125 anys que alimentem vides, de manera que és un molt bon regal d’aniversari".

Com a part de la seva responsabilitat social corporativa, Mercadona no només fa aquesta col·laboració, sinó que també col·labora amb el Banc dels Aliments de La Rioja. Totes aquestes accions han fet que el 2018 Mercadona hagi donat 96 tones de productes de primera necessitat a entitats socials de La Rioja.

Mercadona a La Rioja

Mercadona té 9 botigues a La Rioja i una plantilla de 506 persones, totes elles amb ocupació estable i de qualitat. A més, la companyia manté relació comercial amb 805 pimes d'aquesta comunitat i el 2018 ha fet compres a proveïdors de La Rioja per valor de 377 milions d'euros, un 5 % més que l'any anterior.

Cocina Económica de Logroño

Cocina Económica de Logroño va ser fundada el 1894 pel comte de Santa Bárbara i compta amb el suport incondicional de Hijas de la Caridad. Té com a objectiu proporcionar alimentació a les persones que ho necessiten a través del seu menjador social. Així, fa 125 anys que alimenta vides. També ha estès la seva acció social a altres camps oferint alternatives a persones i col·lectius en situació de precarietat i vulnerabilitat. El 2018 el seu menjador social ha repartit 82.872 racions.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb 170 menjadors socials i 60 bancs dels aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Imatge de capçalera: a la dreta el president de Cocina Económica de Logroño, Emilio Carreras, i a l'esquerra el director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja, Imanol Flandes.